1000 nye skydeledere på rekordtid

on February 13 | in Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on 1000 nye skydeledere på rekordtid

E-læring er en uventet stor succes i skydesporten

Kun 16 dage efter lanceringen af den nye online skydelederprøve for baneskydning for riffel- og pistolforeninger rundes et skarpt hjørne med 1.000 nye skydeledere, der har bestået prøven og fået mindst 80 % rigtige ud af de 30 spørgsmål. Prøvespørgsmålene hentes fra en større bank af spørgsmål, så hver prøve er unik.

Dansk Skytte Union er begejstret for den store opbakning til e-læring og roser de mange foreninger, der tager sikkerheden så alvorligt, at de allerede har uddannede skydeledere på plads. Det er et stærkt signal at sende til omverdenen om en sikker skydesport, der er i trygge rammer hos ansvarlige skytteforeninger.

Den store succes viser, at det var en rigtig beslutning fra skytteorganisationerne at satse på e-læring og en moderne og fleksibel form, hvor den enkelte kommende skydeleder kan tage prøven, når det lige passer ind. Samtidigt efterleves kravene fra Justitsministeriet, der kommer som udløber af tidligere ændringer af Bandepakken.

Prøven tager i gennemsnit 20-24 minutter at gennemføre og tilsammen har skytter brugt 16 dage 2 timer 34 minutter og 59 sekunder på prøven.

Læs mere om hvordan du bliver skydeleder og find link og guide til prøven her.

Skydelederen skal have indgående kendskab til sikkerhedsbestemmelserne

Skydelederen har det sikkerhedsmæssige ansvar for skydningens gennemførsel i overensstemmelse med de nyeste sikkerhedsbestemmelser gældende fra årsskiftet. For at bestå prøven er det derfor et krav, at du har styr på sikkerheden. Vi anbefaler, at du grundigt læser de nyeste Sikkerhedsbestemmelser, inden du tager prøven eller deltager på et kursus. Sikkerhedsmaterialet kan hentes digitalt via DGI’s hjemmeside.

Fra den 1. juli 2019 er der krav om, at alle skydeledere har bestået onlineprøven. De næste 4½ måned sikrer din forening god tid til at blive klar til at efterleve Sikkerhedsbestemmelserne og få uddannet det nødvendige antal skydeledere til fortsat at tilbyde jeres kommende og nuværende medlemmer en sikker sport.

Kommende skydeledere kan efter at have læst sikkerhedsbestemmelserne gå direkte til onlineprøven eller kan vælge først at deltage på et fremmødekursus. DGI landsdelene varetager opgaven med fremmødekurserne, og mere end 30 kurser er planlagt over hele landet. De første ca. 100 personer har allerede været på kurset. Sikkerhed i skydesporten er et fælles anliggende for skytteorganisationerne, og mens DGI afholder fremmødekurserne, står Dansk Skytte Union for onlineprøven og vil senere på året lancere et onlinekursus som vi håber på lige så stor opbakning til. Al undervisningsmaterialet er udarbejdet i fællesskab af organisationerne og tilsluttes også af Dansk Firmaidrætsforbund.

Lidt hjælp til prøven

Prøven er ikke og skal ikke være nem, kun 10 skydeledere har bestået med 100 % rigtige, heraf 2 af de frivillige, som har lavet spørgsmålene. Ca. lige mange består med 80, 83, 86 eller 90 % rigtige, gennemsnittet er 70,6 % rigtige svar for alle, der har taget prøven. I alt er 1727 oprettet på e-læringsplatformen, hvoraf en del endnu ikke har påbegyndt, færdiggjort eller bestået prøven.

Spørgsmålene har stor variation i sværhedsgraden. Hele 99 % svarer rigtigt på spørgsmålet om ”Hvad er målet med sikkerhedsbestemmelserne?”

Blandt de forkerte svar ses en tendens til misforståelser omkring opgaven som banekommandør og skydeleder for samme person på samme tid. Det anbefales kraftigt at genlæse sikkerhedsbestemmelserne kapitel 3 Bestemmelser for skydeledelsen, især § 301-305.

Endnu en hjælp til at bestå prøven og et vigtigt aspekt i at overholde SIKSKY og god sikkerhed på banen er opmærksomhed på ændringerne for luftvåben. De er nu også omfattet af sikkerhedsbestemmelserne eksempelvis i forhold til logningskravet for prøveskytter.

Efter afsluttet prøve vises rigtige/forkerte svar ikke, og det er et af de oftest stillede spørgsmål til kontoret: Hvad svarede jeg forkert på? Nysgerrigheden er naturlig, men på grund af risikoen for en lækket facitliste, har vi valgt kun at vise procenten af rigtige svar. Onlineprøven er en test på linje med en køreprøve eller eksamen. Ønskes reel læring om sikkerhed anbefaler vi deltagelse på fremmødekurserne, hvor der er rig lejlighed til at lære om sikkerhedsbestemmelserne i praksis og høre om andre klubbers gode tiltag.

Læs mere om hvordan du bliver skydeleder, se kommende kurser og find link og guide til prøven her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »