12 atleter bliver en del af elitegruppen i 2019

on January 9 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on 12 atleter bliver en del af elitegruppen i 2019

Sportschefen har sat navne på de atleter, der udgør Dansk Skytte Unions elitesatsning i 2019. Ud over de ti gengangere fra 2018 er nu også Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen en del af Team Danmark-projektet. Hvor Stephanie Grundsøe er helt ny i elitesatsningen, har Steffen Olsen tidligere har været en del af elitegruppen.

De 12 atleter er:

Jesper Hansen, verdensklasseatlet, skeet
Stine Nielsen, verdensklasseatlet, riffel 10 og 50 meter
Rikke Mæng, verdensklasseatlet, riffel 10 og 50 meter

Emil Petersen, eliteatlet, skeet
Esben Jakobsen, eliteatlet, riffel 50 meter
Mikkel Petersen, eliteatlet, skeet
Steffen Olsen, eliteatlet, riffel 50 meter
Stephanie Grundsøe, eliteatlet, riffel 10 og 50 meter

Frederik Larsen, bruttogruppeatlet, pistol 10 meter
Johan Birklykke, bruttogruppeatlet, skeet
Mikkel Damholt Hansen, bruttogruppeatlet, riffel 10 og 50 meter
Niels H. Overgaard, bruttogruppeatlet, riffel 50 meter

Sportschef Linda Andersson ser frem til at arbejde med en bred gruppe bestående af både meget erfarne skytter og unge talentfulde skytter:

– Vi får en rigtig stærk elitegruppe i denne sæson med hele tre verdensklasseatleter og fem eliteatleter. Elitegruppen er i år øget med to atleter, og det er fremfor alt dejligt at se, hvordan de unge udøvere tager plads. Ny i gruppen i år er Stephanie Grundsøe, som kun er 18 år, og i 2018 var Mikkel Hansen ny i gruppen – også han er stadig junior.

– Lige uden for gruppen har vi desuden Anna Skade Nielsen (riffel 10 meter), Christinna Herskind (riffel 10 og 50 meter) samt Alexander Karlsen (skeet), som alle er førsteårsseniorer, og som indgår i Spor 2. Det er skytter, som satser på at blive udtaget til konkurrencer og mesterskaber i 2019, og derfor kommer de til at deltage på nogle af elitegruppens træningsdage/lejre, fortæller Linda Andersson.

At vi ser flere unge atleter i elitesatsningen, forklarer Linda Andersson med den store indsats, der bliver lagt ude i klubberne og på Dansk Skytte Unions talentcentre:

– Vi kan nu se resultatet af det flotte arbejde, som bliver gjort ude i klubberne og på vores talentcentre. Det er meget positivt, og det betyder, at vores atleter er klar til en elitesatsning i en yngre alder. Jeg glæder mig til at se, hvordan de fortsat vil udvikle sig i 2019, og generelt hvilke store resultater vi kan lave med elitegruppen i denne sæson.

Læs mere om atleterne i elitegruppen her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »