16 skytter skal kæmpe for danske EM-medaljer i Baku

on June 27 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on 16 skytter skal kæmpe for danske EM-medaljer i Baku

Med de sidste udtagelser er holdet til EM i Baku nu komplet. Der var allerede sat navne på truppens fem skeetskytter, men nu er også elleve riffelskytter udtaget.

De elleve er valgt efter weekendens udtagelsesskydning ved Masters i Aarhus, der var skytternes sidste mulighed for at levere et resultat, der kunne sikre dem udtagelsen. Til udtagelsen af riffelskytterne har sportschefen fået sparring fra Riffelsektionens formand Anders Sode, der er begejstret over at kunne sende et stort hold skytter afsted til EM:
– Det var en spændende sidste udtagelse i Aarhus, hvor der var et par skytter, som skulle skyde et godt resultat for at overbevise os om, at vi skulle udtage dem til EM. Så det er jo altid glædeligt, at de så gør det, selv når der er lidt pres på dem. Derfor er det også en lidt større gruppe, som skal afsted til dette EM og kæmpe for at få medaljer med hjem til Danmark. Men efter jeg har set, hvordan vores skytter arbejder og kæmper for sagen, selvom det er svært, så jeg føler mig overbevist om, at vi nok skal få et godt EM i Baku, siger Anders Sode.

Holdet består af både rutinerede skytter, hvoraf et par stykker tidligere har vundet EM-medaljer til Danmark, men der er også blevet plads til flere unge juniorskytter og endda en enkelt EM-debutant. Sportschef Linda Andersson er derfor spændt på at se, hvad de unge kan udrette, og om nogle af de større profiler kan forløse det medaljepotentiale, som hun mener, flere af skytterne på holdet har:
– Vi har et EM-hold med flere stærke atleter, som kan gå i en finale og tilmed vinde en medalje. Torben Grimmel, Stine Nielsen, Rikke Mæng og Esben Jakobsen har alle skudt godt i år og været i en finale og/eller vundet en medalje på World Cup eller ved en stor international konkurrence. Så vi ved, at vi har flere muligheder for at lave noget rigtig godt i Baku. Baku er en udfordrende bane, da der stort set altid er vind, så vinderen bliver den atlet, der formår at holde hovedet koldt og fokusere på opgaven på banen. På juniorsiden er det Mikkel Damholt Hansen, som har imponeret mest med meget stabil skydning i foråret og flere resultater over 1150 point. Men også Sebastian Nielsen og Henriette Nielsen har hævet deres niveau den seneste måned, så med fire ugers hård, fokuseret træning skal det blive spændende at se, hvad de kan gøre på EM, siger en forventningsfuld sportschef.

Det er primært på 50 meter, at de danske skytter har udmærket sig på udtagelserne, men også en enkelt 300-meterskytte er blandt de udvalgte. De elleve danske skytter er udtaget i følgende discipliner:

Riffel 50m 60 skud liggende, herre
Torben Grimmel
Torben Grimmel blev den samlet vinder af de fire udtagelser, ligesom han har skudt kvalifikationskravet på en udtagelsesskydning i København. Han har desuden skudt 626,5 og 625,4 point ved World Cup i München, hvor han blev nr. 8 og 630,2 og 627,0 point ved World Cup i Gabala, hvor han vandt guld. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3a.

Esben Jakobsen
Esben Jakobsen har skudt 624,7 point ved World Cup i München samt 626,4 på GP i Pilzen, 626,2 på Masters dag 1, 625,9 på ISAS i Dortmund samt 628,8 point på IWK i Berlin. Han udtages, da det vurderes, at han har en realistisk chance for at placere sig i top 15. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3c.

Kenneth Nielsen
Kenneth Nielsen har skudt 623,9 point på udtagelsen i København samt 624,2 på Masters dag 1. Han er den næstbedste atlet efter Torben Grimmel på udtagelserne, ligesom han har været meget stabil i vind. Da vi ved, at der vil være vind i Baku, vælger vi at udtage Kenneth Nielsen til holdet, som dermed har en realistisk medaljechance. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3d.

Riffel 50m 3×40 skud, herre
Esben Jakobsen
Esben Jakobsen har skudt 1170 point på udtagelsen i København. Han har derudover skudt 1173 point på GP i Pilzen samt 1168 point ved World Cup i München. Han udtages, da det vurderes, at han har en realistisk chance for at placere sig i top 15. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b.

Niels H. Overgaard
Niels H. Overgaard har skudt 1168 og 1166 på udtagelsen i København samt 1163 til udtagelsen i Aarhus.  Han har desuden skudt 1161 til GP Pilzen. Han udtages, da det vurderes, at han har en realistisk chance for at placere sig i top 15. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3c.

Riffel 50m 3×40 skud, herrejunior
Mikkel Damholt Hansen
Mikkel Damholt Hansen har skudt 1151 på udtagelsen i København samt 1151 på GP i Pilzen. Han har derudover skudt 1151 og 1149 på VM-udtagelsen i år, ligesom han har flere ranglisteresultater over 1150 point. Han udtages, da det vurderes, at han har en realistisk chance for at placere sig i top 15. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3c.

Riffel 50m 60 skud liggende, herrejunior
Sebastian Nielsen
Sebastian Nielsen har skudt 618,9 point på udtagelse i Aarhus. Han har ligeledes skudt dansk rekord på en ranglistekonkurrence med 626,9 point, 622,1 point på Masters dag 1 samt 617,8 point på ISAS i Dortmund. Han udtages, da det vurderes, at han har en realistisk chance for at placere sig i top 15. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3c.

Mikkel Damholt Hansen
Mikkel Damholt Hansen har skudt 619,2 point på GP i Pilzen, men han udtages i denne disciplin for at få de bedste forberedelser til riffel 50m 3×40 skud, da Baku er en meget udfordrende bane med meget vind, og der er meget få muligheder for at træne på banen inden konkurrencen i riffel 50 m 3×40 skud.

Riffel 50m 3×20 skud, damejunior
Henriette Nielsen
Henriette Nielsen har skudt 577 point på udtagelsen i København og 573 point på udtagelse i Aarhus. Hun har desuden skudt 576 point på Masters dag1, 573 point på en ranglistekonkurrence samt 572 point på VM-udtagelsen i BPI. Hun udtages, da det vurderes, at hun har en realistisk chance for at placere sig i top 15. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3c.

Riffel 50m 3×20 skud, dame
Rikke Mæng
Rikke Mæng har skudt 587 point og blev nummer fire ved World Cup i München, ligesom hun skød 586 point ved World Cup i Gabala. Hun har derudover skudt 583 point på Gp i Pilzen. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b.

Stine Nielsen
Stine Nielsen har skudt ny dansk rekord med 588 point samt 584 point ved World Cup i Gabala, hvor hun vandt bronze. Hun har også skudt over 580 på udtagelsen i København samt ved World Cup i München. Hun kan ikke udtages efter regel 3b, da hun ikke har skudt alle fire udtagelser, men det vurderes, at Stine Nielsen har en realistisk chance for at placere sig i top 15, og hun udtages på baggrund af udtagelsesregel 3c.

Camilla Andersen
Camilla Andersen har skudt 580 point på ISAS i Dortmund ligesom hun har skudt 577 point på udtagelsen i Aarhus. Hun udtages dermed, da det vurderes, at holdet har en realistisk chance at vinde medalje ved EM. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3d.

Riffel 50m 60 skud liggende, dame
Stine Nielsen, Camilla Andersen og Rikke Mæng
Alle tre udtages for at få de bedste forberedelser til riffel 50m 3×20 skud. Baku er en meget udfordrende bane med meget vind, og der er meget få muligheder for at træne på banen inden konkurrencen i riffel 50m 3×20 skud.

Riffel 300m 60 skud liggende, herre
Carsten Brandt
Carsten Brandt har tre gange skudt over kvalifikationsresultatet (599, 598 og 597 point) på udtagelsesskydninger. Udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b.

Inden udtagelserne på riffel var fem skeetskytter allerede udtaget til sommerens EM. Læs mere om udtagelserne for skeet her. Ingen pistolskytter har klaret udtagelseskravene til EM.

EM i Baku afvikles fra d. 21. juli til 3. august.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »