5.000 skydeledere uddannet på 1 år

on February 14 | in AKTUELT, Nyheder, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on 5.000 skydeledere uddannet på 1 år

Landets skytteforeninger tager sikkerheden meget alvorligt, viser de nyeste tal.

Den online skydelederprøve for alle, der vil virke som skydeledere i landets riffel- og pistolforeninger, kan fejre et succesfuldt første år. Siden prøven kom online på Idrættens E-læring har 6.876 oprettet en bruger for at tage prøven, og heraf har 5.390 bestået skydelederprøven. Prøven består af 30 tilfældigt udvalgte spørgsmål om sikkerhedsbestemmelserne, hvoraf 80 % skal besvares korrekt for at bestå. Det er valgfrit, men anbefales inden prøven at deltage på et fremmødekursus, tage onlinekurser og læse sikkerhedsbestemmelserne.

Skydesporten er en sikker sport

Den massive opbakning til som skydeleder at få diplom på at kunne varetage sikkerheden på skydebanen vidner endnu en gang om, at landets skytteforeninger tager sikkerheden meget alvorligt. Det er et meget stærkt signal at sende til omverdenen, og det bakkes op af Dansk Skytte Unions formand John Hansen:

”Skydesporten er en sikker sport, og klubbernes frivillige følger reglerne og gør hver eneste dag en flot indsats for at fastholde de trygge rammer. Jeg vil gerne på egne og Dansk Skytte Unions vegne ønske alle uddannede skydeledere tillykke og sige tak for jeres engagement i en fortsat sikker skydesport”.

Skytteorganisationerne står sammen om sikkerheden

Skydelederuddannelsen er et samarbejde mellem Dansk Skytte Union, DGI Skydning og Dansk Firmaidrætsforbund. Materialet er udviklet af ansatte fra unionen og DGI med uvurderlig hjælp fra frivillige.

Uddannelsessamarbejdet består også af et fremmødekursus, som udbydes via DGI landsdelene, mere end 800 mødte frem til 3-timers kurset i 2019. E-læringen drives af Dansk Skytte Union takket være økonomisk støtte fra DIF.

Læs mere om skydelederprøven.

Læs mere om sikkerhedsbestemmelserne.

FAKTA: Du skal være skydeleder, hvis..

  • Du fungerer som skydeleder i en riffel-/pistolforening
  • Du selvtræner alene

Definition i sikkerhedsbestemmelserne: Skydeleder: Den person, som har det sikkerhedsmæssige ansvar for gennemførelse af en skydning på en skydebane, skal være mindst 20 år. Såfremt der kun skydes med riffel dog 18 år. Personen skal have bestået prøven som skydeleder og være erfaren skytte.

Kravet om uddannet skydeleder (bestået onlineprøve) gælder for både luft- og registreringspligtige våben og trådte i kraft 1. juli 2019 som følge af en opdatering af sikkerhedsbestemmelserne.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »