Alle riffelskytter i aktion på 50 meter

on April 26 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Alle riffelskytter i aktion på 50 meter

Torsdag var der masser af danskere på banen ved World Cup i Sydkorea. Herrerne skød kvalifikation, mens begge dameskytter klarede sig videre fra eliminationen.

Esben Jakobsen og Niels H. Overgaard skød natten til torsdag dansk tid kvalifikation på 50 meter. Begge forbedrede de sig i forhold til onsdagens elimination.

Esben Jakobsen sluttede som nr. 40 i den samlede stilling, da han skød 1167. Han fik en forrygende start med 99, 98, 99 og 97 i de fire serier af knælende, men med 379 i stående dumpede han ned i placeringerne:

– Jeg starter rigtig godt og får ført det med hele vejen igennem de knælende. Liggende får jeg en lidt ærgerlig start, men jeg får det hentet igen og en god afslutning på dem. Stående føler jeg i grunden, at jeg skyder rigtig godt, men det bliver aldrig den helt store succes, fortæller Esben Jakobsen.

Han rejser dog hjem fra Changwon med stor optimisme, som han også fik bekræftet af landstræneren:

– Alt i alt er jeg tilfreds, og i lange perioder var det en rigtig fed oplevelse. Jeg ved nu, hvad der skal arbejdes med frem mod VM. Og så er det dejligt med en træner, der mener, at der er potentiale til mere i alle stillinger, slutter Esben Jakobsen.

Niels H. Overgaard, der er med ved sin første World Cup i to år, blev samlet nr. 59 med 1159 point. Problemer med udstyret kunne dog have kostet dyrt:

– Jeg havde allerede inden knælende set, at mit håndstop ikke havde det for godt, og efter knælende knækkede det også. Jeg fik dog hurtigt et nyt til låns fra en venlig italiener og var klar til liggende, fortæller Niels H. Overgaard.

Det fremmede udstyr lod dog ikke til at påvirke BPI-skytten, der fik sat nogle flotte serier i liggende:

– I liggende gik det så virkelig godt. Jeg arbejder sindssygt godt, og det er virkelig længe siden, at liggende har været så nemme at skyde, så det var virkelig lækkert. Samt at mine niere bare er så tæt på stregen. Stående var lidt sværere men alt i alt en godkendt skydning, som jeg er stolt af, og hvor jeg også tager en masse læring med hjem på træningsbanen, lyder det fra Niels H. Overgaard.

Finalen blev vundet af OL-sølvvinderen Sergey Kamenskiy fra Rusland. Se alle resultater fra herrernes riffel 50 meter her.

Senere på morgenen var det så Stine Nielsen og Rikke Mængs tur til at kæmpe sig videre fra deres elimination, hvilket begge skytter formåede. Rikke Mæng blev nr. 14 i sin eliminationsgruppe med en score på 1165 – 387 i knælende, 389 i liggende og 389 i stående. Stine Nielsen blev nr. 28 i sin gruppe med 1159 – 383 i knælende, 393 i liggende og 383 i stående.

Dameskytterne skyder kvalifikationen på 50 meter natten til fredag – kl. 02.00 dansk tid. Du kan følge dem via linket her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »