Anna Skade Nielsen er klar til sin første internationale finale

on March 21 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Anna Skade Nielsen er klar til sin første internationale finale

Torsdag var alle fire danske seniorskytter i kamp i kvalifikationen ved EM på 10 meter. Her leverede riffelskytten Anna Skade Nielsen en fantastisk præstation, da hun skød sig i sin første internationale finale.

EM i Kroatien er hendes første mesterskab som senior, men alligevel står Anna Skade Nielsen nu i EM-finalen. I dagens kvalifikation skød hun 627,0, hvilket sikrede hende 7. pladsen, og hun bookede dermed billet til lørdagens finale.

Gennem hele konkurrencen holdt hun højt niveau, og i løbet af kvalifikationen formåede hun endda at sætte dagens højeste score for en serie med 106,3 point.

Nu venter der Anna Skade Nielsen en spændende finale, som skydes lørdag kl. 11. Her kan hun forvente hård modstand i form af bl.a. russiske Yulia Karimova, der er forsvarende verdensmester på 50 meter, den mangedobbelte World Cup-medaljevinder og tidligere verdensmester Petra Zublasing fra Italien samt sidste års EM-sølvvinder, polske Katarzyna Komorowska.

Finalen kan ses live via linket her.

I damekonkurrencen deltog også Rikke Mæng og Stine Nielsen, der begge var i EM-finalen sidste år, hvor Stine Nielsen som bekendt vandt guld, mens Rikke Mæng blev nr. 4. I dagens konkurrence sluttede Stine Nielsen på en plads som nr. 65 med 617,2 point, mens Rikke Mæng blev nr. 18 med 624,7 point.

Hos Rikke Mæng var der også skuffelse at spore efter sidste skud:

– Jeg er lidt tom for ord. Det blev ikke til den finaleplads, som jeg havde håbet på i dag. Men jeg kæmpede for hvert skud med min stilling, og 10’erne var bare ikke dybe nok, fortæller hun.

– Men nu skal vi glæde os over Annas flotte finaleplads, og heppe på hende i finalen på lørdag,

I holdkonkurrencen var det desværre lige ved og næsten for de danske piger. Med 0,7 point op til nr. 8, sluttede de på den ærgerlige 9. plads, der lige nøjagtig ikke giver en billet til holdkonkurrencens kvartfinale.

 

Frederik Larsen nr. 15 på pistol

Det var dog ikke kun riffeldamerne, der var på banen torsdag. Om formiddagen havde også Frederik Larsen været i aktion. I herrernes pistolkonkurrence blev han nr. 15 med 576 – kun to point fra en finaleplads.

Selvom han missede finalen, så var det alligevel en fortrøstningsfuld Frederik Larsen, der satte et par ord på konkurrencen:

– Finale blev det ikke til, men jeg er stadig tilfreds med min indsats og også min placering. Jeg har helt sikkert lært noget og fået nogle redskaber med hjem, som jeg kan bruge fremadrettet, fortæller Frederik Larsen.

Alle resultater fra EM kan findes her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »