Ansøg: Bliv en del af Dansk Skytte Unions juniorprojekt

on September 4 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Ansøg: Bliv en del af Dansk Skytte Unions juniorprojekt

Nu kan du komme i betragtning til juniorlandshold og bruttogrupper i pistol, riffel og skeet. Der er åbnet for ansøgninger til juniorprojekterne, der er klar med et nyt koncept og et stærkt hold af trænere til den kommende sæson.

På riffel fortsætter Anni Bissø som træner, og det samme gør Christina Borgen på pistol. De to rutinerede juniortrænere får i år selskab af Michael Hansen, der er ansat som træner for skeet – han har i den forgangne sæson været holdleder for skeetgruppen. Til træningssamlinger vil Michael Hansen fra tid til anden få assistance af landstræner Tore Brovold, når elitekalenderen tillader det.

For alle tre discipliner skeet, pistol og riffel vil juniorprojekterne i år køre efter et nyt koncept, hvor skytterne ikke, som det ellers har været tilfældet i tidligere sæsoner, udtages for et helt år. I stedet optages skytterne i en bruttogruppe, og til hver træningssamling og til internationale konkurrencer vil der blive udtaget skytter fra bruttogruppen. Skytterne udtages på baggrund af deres træningsindsats og resultatniveau op til træningssamlingen/konkurrencen. Udtagelsen foretages af landstræneren i samarbejde med sektionsformanden og talentudviklingskoordinatoren.

– Vi vil i år afprøve en nyt koncept, hvor vi, i stedet for at have en fast trup af skytter et helt år, vil have en større bruttogruppe af skytter, hvor vi så udtager en gruppe af skytterne til den enkelte træningssamling og til internationale konkurrencer. På den måde tror vi på, at vi kan være med til at støtte skytterne i deres fortsatte udvikling og sikre, at de lever op til de forventninger, vi har til skytter i vores juniorprojekter, forklarer talentudviklingskoordinator Jakob Buch Østergaard, der suppleres af riffeltræner Anni Bissø:

– Jeg er meget glad for det nye koncept, som vi har udarbejdet i samarbejde med talentudviklingskoordinatoren og Riffelsektionen. Jeg tror på, at det kan være med til at løfte vores dygtige unge riffelskytter ved at presse/hjælpe dem til kontinuerligt at udvikle deres tekniske, taktiske, mentale og fysiske niveau. Vi håber på at få en god masse af dygtige skytter at udtage ud fra, som kan være med til at skubbe og udvikle hinanden, lyder det fra Anni Bissø.

Jakob Buch Østergaard ser også frem til at arbejde med så kompetent et trænerteam:

– Jeg er rigtig glad for, at vi på riffel og pistol kan fortsætte det gode samarbejde med Anni og Christina. De har i mange år været utrolig vigtige for både de unges tekniske udvikling og deres sociale sammenhold på holdet. Og så glæder det mig, at vi har fået Michael med som træner på skeet. Både jeg, talentmiljøer, sektionen og eliteafdelingen med landstræner Tore Brovold og sportschef Linda Andersson er enige om, at vi her har fået en dygtig træner, som kan være med til at skabe en udviklende og bæredygtig struktur for bruttogruppen.

– Jeg glæder mig til at følge de unge mennesker i den kommende sæson og se, hvordan de kommer til at rykke sig – for det er jeg sikker på, at de gør. Derfor vil jeg også opfordre unge og ambitiøse skytter til at ansøge, så de kan tage næste skridt i deres udvikling, siger Jakob Buch Østergaard.

 

Ansøgning

I alle tre discipliner søges der unge, talentfulde skytter i alderen 15-20 år, der har modet og viljen til at satse dedikeret på skydning og har et mål om at blive en del af eliten i Danmark.

Der kan søges dispensation for skytter, der er op til 24 år gamle og mangler yderligere træning for at nå eliteniveau. Her kan det dog kræve blandt andet erfaring fra større internationale stævner, for at man kan komme i betragtning. Det er også muligt for skytter under 15 år at søge om dispensation til optagelse – her vil blive foretaget en individuel vurdering af ansøgerne.

Læs mere kravene for at blive optaget og om ansøgningsprocessen her.

Du kan også hente invitationen til juniorprojekterne ned her.

Ansøgningsfristen er 27. september 2020.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »