Sidste flugtinstruktørkursus afholdt: Anya blev selv en bedre skytte

on November 14 | in AKTUELT, DSkyU, FLUGTNYHEDER, Flugtsektionen, Nyheder, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Sidste flugtinstruktørkursus afholdt: Anya blev selv en bedre skytte

20 personer brugte weekenden den 10. og 11. november i Greve Flugtskydningsforening, der var værter for årets sidste flugtinstruktørkursus i samarbejde med Dansk Skytte Union.

Her var formålet at få skærpet evnerne som instruktør. Der var fokus på forskellige metoder og principper inden for skydeundervisning, mens der også var skarpt fokus på sikkerhed.

– Vi havde et helt fantastisk kursus. Folk var motiverede, og det var dejligt at få lov til at få undervist så mange nye folk. Der blev stillet mange gode spørgsmål, og det er fantastisk at få en dialog i gang med deltagerne, siger Michael Hansen, der er uddannelses- og udviklingsansvarlig i flugtsektionen.

Sammen med Per Møller var Michael Hansen kursets to undervisere.

– Vi har selvfølgelig et mål om, at man skal blive en dygtigere underviser. Her lægger vi især vægt på vigtigheden af tørtræning og vigtigheden af en korrekt montering af geværet. Det er først, når det er på plads, man for alvor kan lære folk at skyde, fortæller Michael Hansen.

I Greve havde klubbens bane- og uddannelsesansvarlige, Jan Falch, stået for at få kurset forbi deres klub. Han har selv tidligere deltaget i kurset og taler meget varmt om Per Møller og Michael Hansens undervisning.

– Jeg blev så begejstret over det, så jeg håbede, jeg kunne få foretagendet til Greve. Michael og Per er nogle fantastiske pædagoger, og de fortjener en stor cadeau. Sammensætningen af kurset, som mine banevagter skal undervise efter, det fungerer bare, fortæller Jan Falch.

Helt konkret fornemmer han, at klubbens instruktører bliver meget bedre rent skydeteknisk efter en tur gennem Per Møller og Michaels Hansens skole.

– Der kommer konkrete løsningsmodeller til, hvordan hver enkelt skytte er sat sammen, til skyttens syn, til skyttens gevær. Når vores instruktører har fået denne undervisning, så er vi bare helt skarpe på den individuelle elev, når vi selv underviser. Der bliver ikke skåret over en kam, når vi holder haglskydeprøve, siger Jan Falch, der efter eget udsagn har haft 80 elever til haglskydeprøve, hvor ikke én er dumpet.

– Det falder klart tilbage på den læring, jeg har fået af Michael og Per.

‘Jeg blev selv en bedre skytte’
En af kursets deltagere var Anya Phonwut, der med jævne mellemrum kommer nede i Greve Jagtforening. Her er de ved at få et damehold op at køre, men de er i øjeblikket afhængige af, at en af foreningens andre instruktører bliver hængende, fordi de ikke selv må lukke efter sig.

Anya var desuden blevet anbefalet at tage kurset, fordi hun i forvejen hjælper til i Greve Jagtforening, når hun kan. Gennem flugtinstruktørkurset vil hun både kunne hjælpe klubben på andre måder, mens hun også kan have ansvaret for det kommende damehold i klubben.

– For mig var det et virkelig godt kursus, især i forhold til det skydetekniske. Jeg er stadig relativt ny skytte og jæger, og har man samtidigt ikke fast en instruktør på, får man nogle unoder i sin skydning. Det gør man i enhver anden sport. Jeg blev selv en bedre skytte til kurset, fordi jeg blandt andet fik korrigeret min startposition, fortæller Anya Phonwut.

Selv tog Anya Phonwut jagttegn i 2015 og havde efterfølgende en instruktør tilknyttet, så hun kunne bestå haglskydeprøven. Men det gik ikke godt.

– Det gik rigtig skidt med ham. Jeg forstod ikke, hvad han mente, når han gav forskellige kommandoer. Han var en sød og flink mand, men jeg forstod det ikke. Så droppede jeg at tage haglskydeprøven i et år.

Efter den længere pause fik hun sig en ny instruktør, og her lærte hun virkelig forskellen på instruktører. Hos den nye kom der styr på alt basis, og hun fik bestået sin haglskydeprøve.

Da det kom til skydetræningen på kurset var det her, Anya Phonwut virkelig bed på. Der var nogle praktiske skydeøvelser på kursets dag to, hvor deltagerne kom omkring de tre skydeteknikker inden for flugt, som man bruger, når man sigter efter duen.

– Og det kunne jeg bare godt finde ud af, lyder det konsekvent fra Anya Phonwut, der både skulle agere elev og instruktør foran hele gruppen af deltagere.

– Det er der nogle, der er helt vilde med, og der vil jeg helst bare stå at observere i baggrunden. Det fik skubbet mig lidt ud af min comfort-zone, og så fik jeg også meget ud af den del.

På billedet øverst i artiklen vil vi gerne gøre opmærksom på, at der er tale om tørtræning, og ingen geværer er ladt på billedet.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »