Blæsende dag da 300 meter 60 liggende blev afgjort

on September 10 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER | by | with Comments Off on Blæsende dag da 300 meter 60 liggende blev afgjort

På både herrernes og damernes 60 liggende skulle der tidligt mandag morgen dansk tid findes en verdensmester 2018.

Hos herrerne var både Carsten Brandt og Steffen Olsen videre fra gårsdagens elimination, hvor de havde været udfordret af en drilsk vind. Dagens konkurrence fortsatte i samme spor, og det satte sit aftryk på resultaterne.

Carsten Brandt sluttede som nr. 12 med 586:

– Jeg havde lagt en taktik og også brugt en del tid på at tjekke vinden ud, men den taktik der virkede i går, den virkede ikke på samme måde i dag. Jeg skulle bruge meget energi på at se, om jeg skød på den rigtige bane, så det tog lidt fokus, og så var jeg lidt bagefter, fortæller Carsten Brandt.

– Da jeg rejser mig op første gang, kan jeg se, at jeg ligger i top 10, og det er også svært for andre. Men så kommer vi ud i noget stormvejr, og jeg skyder en 8’er. Derfor rejser jeg mig op igen og kan se, jeg er nede omkring nr. 30.

– Så jeg beslutter, at jeg vil holde for vinden som i slutningen i går, og så skulle jeg bare have modet til at holde mere for det, og derfor slutter jeg relativt godt af. Jeg ender på en 12. plads, og det er jo både godt og skidt. Det var et stærkt felt, men der var gode og dårlige momenter i det, lyder det fra Carsten Brandt.

Også Steffen Olsen kæmpede med de vanskelige vindforhold. Han blev samlet nr. 26 med 581:

– Jeg synes egentlig jeg skød okay. Jeg blev snydt af vinden i de første 30, og det kan man også se på resultatet. Men herefter blev jeg lidt mere offensiv i skudafviklingen, og det virkede noget bedre.

– At blive nr. 25 er ikke godt nok, men om ikke andet har det givet noget erfaring med banen til de kommende dage, så jeg må tage det med, som jeg har kunne lære i løbet af i dag, siger Steffen Olsen, der stadig har to konkurrencer på 300 meter ved VM – standard og 3×40.

Guldet og titlen som verdensmester blev vundet af Rajmond Debevec fra Slovenien med scoren 592.

Se alle herreresultater her.

Herefter var det damernes tur, hvor danske Charlotte Jakobsen skulle forsvare sit VM-guld fra 2014. Desværre kunne hun ikke gentage bedriften, og hun sluttede på en 7. plads med en score på 583:

– Det var svært i dag – men også sjovt. På banerne er der nogle forhold, som vi ikke bliver udsat for i Danmark med en rigtig svær vind. Men jeg kæmpede, som jeg skulle, og jeg var disciplineret. Resultatet er lavere end det, jeg normalt skyder, men det er ikke fordi, jeg ikke har gjort mit arbejde godt nok, fortæller Charlotte Jakobsen og fortsætter:

– For mig har det været svært de senere par år, så at være med her, og klare mig nogenlunde ift. de andre, det er stort i sig selv. Jeg nød at deltage, og i stedet for at blive træt af at det var svært, så valgte jeg at se på det som en udfordring, siger den nu forhenværende verdensmester.

Vinder af damernes konkurrence blev koreanske Sohee Bae med 592.

Se alle dameresultater her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »