Bliv skydeleder med ny onlineprøve

on January 28 | in AKTUELT, DIF, Nyheder, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Bliv skydeleder med ny onlineprøve

Bliv opdateret og varetag sikkerheden på din klubs riffel-/pistolskydebane
Den 1. januar 2018 trådte en ny våbenbekendtgørelse i kraft. En bekendtgørelse, der har betydning for alle skytteforeninger i Danmark: Alle skydeledere skal bestå en ny, obligatorisk onlineprøve, som netop nu er åbnet. Skydelederprøven kan tages via computer, tablet eller smartphone – lige når du har tid og lyst.

Fra den 1. juli 2019 er der krav om, at der er en uddannet skydeleder til stede i forbindelse med al skydning på skydebaner i Danmark. De næste fem måneder sikrer din forening god tid til at blive klar til at efterleve Sikkerhedsbestemmelserne og få uddannet det nødvendige antal skydeledere til fortsat at tilbyde jeres medlemmer en sikker skydesport.

En skydeleder er ifølge sikkerhedsbestemmelserne:

Den person, som har det sikkerhedsmæssige ansvar for gennemførelse af en skydning på en skydebane, skal være mindst 20 år. Såfremt der kun skydes med riffel dog 18 år. Personen skal have bestået prøven som skydeleder og være erfaren skytte.

DGI Skydning, Dansk Skytte Union og Dansk Firmaidrætsforbund samarbejder om skydelederuddannelsen til jer i landets riffel- og pistolskytteforeninger.

Du kan blive skydeleder på 3 forskellige måder

1. Tag prøven online. Følg denne guide for at komme godt i gang med prøven.

2. Deltag i et fysisk kursus og tag prøven online efterfølgende. De første fremmødekurser er allerede planlagt og udbydes for riffel- og pistolforeninger gennem DGI Landsdelene efter samme model som hjælpetræner- og træneruddannelserne. Underviserne er udvalgt og oplært af skytteorganisationerne i fælleskab. På de fysiske kurser har vi samlet al den viden om lovgivningen, du skal bruge for at være opdateret og varetage sikkerheden på din skydebane. Du får også inspiration, som du og dine med-skytter kan bruge til at skabe et godt og sikkert miljø hos jer. Find dit kommende kursus her.

3. Deltag i et onlinekursus og tag prøven online efterfølgende (udbydes i forsommeren 2019)

Se uddybbende info i skemaet herunder. Klik på billedet for at forstørre det.

Hent folderen om skydelederuddannelsen her.

Vi anbefaler, at du grundigt læser de nyeste Sikkerhedsbestemmelser, inden du tager prøven eller deltager på et kursus. Sikkerhedsmaterialet kan hentes digitalt via DGI’s hjemmeside.

Det har været muligt at gøre onlineprøven gratis for alle landets skytteforeninger gennem et ekstraordinært tilskud fra DIF, læs hele den historie her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »