Corona har kostet skydesporten 3 mio. kr. – nu er der mere hjælp på vej

on October 12 | in AKTUELT, DIF, Nyheder | by | with Comments Off on Corona har kostet skydesporten 3 mio. kr. – nu er der mere hjælp på vej

Skytteforeninger kan nu ansøge 3. runde af DIF og DGI’s coronahjælpepulje.

Folketinget har via en ekstrabevilling tilført idrætten 76 mio., der kan ansøges om i en ny ansøgningsrunde af DIF og DGIs coronahjælpepulje. Puljen er åben fra 12. oktober kl. 12 og lukker 30. oktober kl. 12.

Puljen kan søges for tab, som stammer helt tilbage fra de første coronarestriktioner blev indført og frem til den 31. december

Søg f.eks. til

  • Afholdte udgifter til arrangementer, der er blevet aflyst
  • Færre indtægter i klubben f.eks. mindre salg af ammunition, færre indtægter fra nye medlemmer, mindre salg i kantinen, færre polterabend-arrangementer mv.
  • Tabte indtægter fra aflyste festivaler, byfester mv. hvor mange foreninger hver år bidrager
  • Tabte indtægter fra egne aflyste arrangementer
  • Tabte sponsoraktiviteter som følge af nedlukningen

Tabte nettoindtægter betyder, at der skal tages højde for besparelser, der kan kun søges til det reelle tab.

Der kan ikke søges til

  • Dækning af tabte udgifter, som foreningen ikke selv har afholdt
  • Udgifter som tidligere er dækket af puljens første ansøgningsrunder.

Klubber kan søge igen, selvom de har fået tilskud tidligere. Tidligere tilskud skal oplyses i ansøgningen. Har man f.eks. tidligere søgt om 60.000 kr. og fået 22.000 kr., kan man i denne runde ansøge om det resterende beløb. I forsommeren søgte ca. 3.000 idrætsforeninger på tværs af sportsgrene puljen og fik ca. 1/3 af det ansøgte beløb.

DIFs forventning er, at ansøgninger til relativt små beløb, f.eks. under 10.000 kr. ikke vil få tilskud. De fleste tilskud forventes at gå til foreninger, der søger mellem 10.000 og 100.000 kr.

3 mio. søgt, 1,1 mio. givet
I de første ansøgningsrunder af coronahjælpepuljen har 77 skytteforeninger ansøgt om mere end 3,2 mio. til dækning af udgifter og tabte indtægter. 1,1 mio. er bevilliget. 4 skytteforeninger søgte over 100.000 kr., men de fleste i skydesportens verden er heldigvis ikke så hårdt ramt og har ansøgt om beløb i en mindre størrelse. Et tab på 10-30.000 kr. er naturligvis også en meget alvorlig situation for især en mindre skytteforening. Dansk Skytte Union opfordrer derfor alle berørte klubber til at læse retningslinjerne og ansøge puljen.

Søg senest 30. oktober
Der ansøges via medlemstal.dk, log ind og find DIF og DGIs coronahjælpepulje nederst til venstre i menuen. Tryk Start ny ansøgning. Ansøgningen kan gemmes som kladde løbende. Efter indsendelse modtages en kvittering senest 24 timer efter, modtages denne ikke, skal DIF straks kontaktes. Se også information udsendt fra DIF og DGI til alle klubformænd 12. oktober.

Retningslinjer findes via DIFs hjemmeside.

Ansøgningsfrist er 30. oktober kl. 12.

Svar på ansøgning gives i december og udbetaling følger til klubbens Nemkonto i december 2020.

Dansk Skytte Union er ikke en del af bedømmelsesudvalget, vi opfordrer alle berørte klubber til at søge puljen.

I de to første ansøgningsrunder er uddelt i alt 100 mio. kr. til ramte idrætsforeninger. Dansk Skytte Union takker på vegne af sine kompenserede medlemsklubber DIF for det vedholdende politiske lobbyarbejde, der endnu engang har gjort det muligt at søge om støtte.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »