Corona: Retningslinjer og vejledninger

on December 30 | in Featured, Nyheder | by | with Comments Off on Corona: Retningslinjer og vejledninger

Opdateret: 19. januar 2021

Her finder du de seneste retningslinjer og vejledninger vedrørende corona-restriktionerne.

 

Opdatering 13. januar 2021:

De nuværende corona-restriktioner er forlænget til søndag den 7. februar.

Det betyder, at man fortsat kun må samles max fem personer, og afstandskravet er to meter. Den professionelle idræt er fortsat undtaget det generelle forsamlingsforbud.

Hvor der er lukket for al indendørs idræt, kan idræt udendørs stadig gennemføres – hvis forsamlingsforbuddet på fem personer og de generelle restriktioner overholdes. Det er dog Dansk Skytte Unions anbefaling, at foreninger aflyser aktiviteter i den kommende tid.

Kravet om mundbind er forlænget frem til foreløbig den 28. februar.

 

Lukket for generalforsamlinger

Tidligere var generalforsamlinger og repræsentantskabsmøder undtaget forsamlingsforbuddet. Denne undtagelse er med de gældende restriktioner ophævet. Derfor kan generalforsamlinger i praksis ikke afvikles.

Forsamlingsforbuddet er en nødretstilstand, som giver foreninger mulighed for at afvige fra vedtægterne og fra uskrevne foreningsregler – f.eks. i forbindelse med afvikling af generalforsamlinger.

Står I til at afholde generalforsamling i den kommende tid, kan I læse mere og søge råd hos DIF her.

 

Kontoret i Brøndby lukket

Medarbejderne i administrationen arbejder fortsat hjemmefra, og hovedtelefonen er derfor lukket.

De enkelte medarbejdere kan stadig kontaktes på deres direkte numre, og du kan altid skrive til info@skytteunion.dk.

I akutte tilfælde kan du kontakte formand John Hansen på +45 30 63 51 13.

 

DIF’s retningslinjer for idrætsaktiviteter

DIF udarbejder i samarbejde med DGI og Firmaidrætten retningslinjer for indendørs og udendørs idræt. De seneste retningslinjer kan hentes her.

Rammerne tager udgangspunkt i Kulturministeriets ”Retningslinjer for indendørs og udendørs idræts- og foreningsliv, samt idræts- og fritidsfaciliteter”. For en god ordens skyld gør vi også opmærksom på, at retningslinjerne ikke tilsidesætter sundhedsmyndighedernes og Rigspolitiets anvisninger, ligesom øvrig lovgivning er gældende. Vi har alle stadig et fælles ansvar for, at spredningen af corona-smitte fortsat kan holdes under kontrol, og for at vi alle kan dyrke idræt forsvarligt.

Kulturministeriets retningslinjer kan i deres fulde længde læses her.

 

Vejledning for aktiviteter på skydebaner

Dansk Skytte Union har i samarbejde med øvrige skytteorganisationer udarbejdet en vejledning til aktiviteter på skydebaner.

Vejledningen kan hentes her – version 7, opdateret 06.01.2021. Vejledningen er lavet i samarbejde med Dansk Firmaidræts Forbund, Skydebaneforeningen Danmark, Danmarks Jægerforbund og DGI Skydning.

 

Konkurrencer

Dansk Skytte Union har udarbejdet retningslinjer for konkurrencer, der skal sikre at de gældende retningslinjer overholdes. Under de nuværende restriktioner gælder disse retningslinjer kun for stævner der falder under kategorien “professionel idræt” (dvs. DM’er, vurderingsstævner og DIF-turneringer).

 

Retningslinjerne omhandler for nuværende disciplinerne riffel og pistol 10 meter.

Læs retningslinjerne her – version 2, opdateret 19.01.2021.

 

Mere info

Du kan altid finde opdateret corona-info om en række emner på DIF’s hjemmeside her.

Hold dig også opdateret på coronasmitte.dk. Telefonnummeret til myndighedernes fælles hotline er: 70 20 02 33.

Spørgsmål kan som altid sendes til info@skytteunion.dk. Grundet de skærpede restriktioner er telefonen desværre lukket frem til 17. januar. I akutte tilfælde kan du kontakte formand John Hansen på +45 30 63 51 13.

 

Corona-smitte i klubben – hvad gør I?

Risikoen for at et medlem bliver smittet med corona, er noget enhver klub bør være forberedt på. Får I besked om, at et medlem i jeres forening er smittet med corona, er det vigtigt, at I reagerer hurtigt og ansvarligt. Det gør I bedst ved at forberede jer, så I har en køreplan klar, hvis I får brug for det. Her får I konkrete råd til, hvordan I bør håndtere det, hvis uheldet er ude i jeres klub.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »