Corona vejledninger (Q&A)

on November 15 | in AKTUELT, Nyheder | by | with Comments Off on Corona vejledninger (Q&A)

Fra fredag d. 12 november blev der igen indført krav om coronapas. DIF har skrevet en kortere Q&A omkring hvornår der er krav om coronapas.

Hvornår stilles der krav om coronapas?
Kravet om coronapas træder i kraft, når der er flere end 200 betalende tilskuere indendørs eller flere end 2.000 betalende tilskuere udendørs på samme tid. Kravet om gyldigt coronapas er kun gældende for tilskuere. Altså ikke atleter, trænere, dommer eller frivillige.

Er der en aldersgrænse for, hvornår tilskuere er omfattet af kravet om coronapas?
Kravet om coronapas gælder tilskuere fra 15 år og op.

Hvad menes der med betalende tilskuere?
Betalende tilskuere er defineret som det antal billetter, der er udstedt til det pågældende arrangement. Det betyder altså, at billetter, der har været gratis, tæller med i det samlede antal tilskuere.

Er der krav om coronapas for forældre ved fx børnestævner?
Nej, kravet gælder som udgangspunkt ikke forældre ved fx børneidrætsstævner, hvis de overværer deres børns deltagelse i idrætsstævner.

Hvornår er coronapasset gyldigt?
Coronapasset er gyldigt ved:

  • et negativt testresultat af en antigentest (hurtigtest), der er højst 72 timer gammelt fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget,
  • et negativt testresultat af en PCR-test, der er højst 96 timer gammelt fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget
  • et positivt resultat af en PCR-test, der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammelt fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget
  • et påbegyndt vaccinationsforløb mod covid-19 (et vaccinationsforløb anses som påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis)
    eller
  • et gennemført vaccinationsforløb (kræver et vaccinationsforløb 1 dosis, anses forløbet som gennemført 14 dage efter denne dosis. Kræver et vaccinations-forløb flere doser, anses forløbet for gennemført efter den afsluttende dosis).
Pin It

related posts

Comments are closed.

« »