COVID- 19 (CORONA)

on March 9 | in AKTUELT, DSkyU, Nyheder | by | with Comments Off on COVID- 19 (CORONA)

Dansk Skytte Union følger fortsat DIF’s anbefalinger.

Pt. 9. marts 2020 følger DSkyU DIF’s anbefalinger, der entydigt følger myndighedernes råd og retningslinier. DSkyU skal sammen med den øvrige idræt tage vores medansvar og forsøge at inddæmme smitten.

Dansk Skytte Union har ikke umiddelbart arrangementer med mere end 1.000 deltagere, så der er pt. ingen grund til at udsætte eller aflyse de allerede planlagte arrangementer. MEN, det er alligevel nødvendigt at forholde sig til en eventuel smitterisiko.

 

Hvordan kan risikoen minimeres?
Efterlev god hygiejne – læs rent faktisk anbefalingerne og tro ikke at håndsprit kan kurere alt. Vand og sæbe anvendt korrekt efter forskrifterne virker og ikke kun på corona, men på mange former for urenheder. Gør tillige håndsprit og servietter til gengængelige. Det gælder både ude, hjemme og på arbejdspladsen.

Opsæt skilte – print skiltene og hæng op og læg på relevante steder. F.eks. toilet, opslagstavle, indgangsdøre og borde.

Skab afstand ved arrangementer når det giver mening – brug f.eks. hver anden stol, standplads, hvis pladsen er trang og I normalt står/sidder tæt. Hver opmærksom under f.eks. instruktion med skytter. Hvor lang tid er du tæt på og virker personen rask? Husk at der er forskel på at være udendørs og indendørs. Begræns kontakt. Overvej om kindkys, håndtryk og kram er nødvendige i denne tid.

Udsatte personer – hvem er det? Har personen i forvejen luftvejsinfektioner eller let disponeret for at modtage? Er der tale om en gruppe af ældre? Deltagere – som nyser kraftigt under arrangementet eller gør det inden og op til arrangementet. Overvej om de skal møde op.

 

Udlandsaktivitet
Følg Udenrigsministeriets rejsevejledning på www.um.dk og download gerne deres app ”Rejseklar”, hvor der kan sendes en push besked om nødvendigt. Vær opmærksom på ”særlige risikozoner” og tag jeres forholdsregler. Stil jer spørgsmålet: Hvad er konsekvenserne hvis jeg tager til en risikozone? Kan jeg komme hjem igen, hvis der er konstateres corona virus, hvilken indflydelse har det min idrætskarriere, mit arbejdstager/giver forhold, hvis jeg skal i karantæne? Spørgsmålene er mange.

Dansk Skytte Union videregiver råd og vejledning. Spørgsmål skal IKKE rettes til Dansk Skytte Union eller DIF – her findes ingen eksperter på det sundhedsfaglige område. Ret i stedet spørgsmål til myndighederne på coronasmitte.dk eller på telefonisk hotline 7020 0233.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »