Dameholdet vinder VM-sølv – igen

on September 7 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Dameholdet vinder VM-sølv – igen

De danske riffeldamer med Stine Nielsen, Rikke Mæng og Stephanie Grundsøe viste endnu en gang, at de er blandt verdens bedste. Fredag vandt de deres anden sølvmedalje ved VM i Korea – denne gang på 50 meter 3×40.

Stine Nielsen og Rikke Mæng var de første danskere på banen, og de sikrede et godt udgangspunkt i konkurrencen, da de skød henholdsvis 1174 og 1172.

Herefter skulle Stephanie Grundsøe i aktion, og med en personlig rekord på 1172 sikrede den kun 18-årige skytte Danmark en andenplads i holdkonkurrencen med samlet 3518 point. De danske skytter blev kun overgået af Tyskland, der var tre point bedre.

Dagens resultat var samtidig ny dansk rekord – endda 20 point bedre end den nuværende danske herrerekord.

Det er anden gang denne uge, at dameholdet vinder en sølvmedalje ved VM. Tirsdag skete det i disciplinen riffel 50 meter 60 skud liggende.

Rikke Mæng havde efterfølgende også svært ved at forstå, at de havde gentaget præstationen fra tirsdag:

– Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg kan stadig ikke helt forstå, at det lykkedes os. Det var så nervepirrende, da vi stod og så Stephanie skyde de sidste skud, men vi ved, hun kan skyde virkelig godt, og vi gjorde det. Den her disciplin er så vigtig, og vi har to VM-medaljer nu, det er for fedt, fortæller en glad Rikke Mæng.

Det er i alt Danmarks tredje medalje ved VM. Onsdag blev Steffen Olsen verdensmester – også i disciplinen riffel 50 meter 60 skud liggende.

Lørdag skal Stine Nielsen, Rikke Mæng og Stephanie Grundsøe igen på banen i Korea, når de skyder med om de individuelle medaljer i riffel 50 meter 3×40 skud.

Alle resultater fra konkurrencen kan ses her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »