Danmark bliver nr. 4 for hold ved EM i skeet

on September 15 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Danmark bliver nr. 4 for hold ved EM i skeet

En spændende holdkonkurrence endte desværre med den ærgerlige 4. plads for de danske skeetherrer Jesper Hansen, Emil Petersen og Johan Birklykke.

Ved EM i Italien havde de ellers leveret en fremragende præstation i kvartfinalen, hvor de slog de italienske værter 57-55. Det italienske hold bestod af stærke navne: Tammaro Cassandro, Riccardo Filippelli og Gabriele Rossetti.

Efter sejren i kvartfinalen tabte det danske skeethold desværre semifinalen mod Tjekkiet – med en enkelt due. I bronzematchen skulle danskerne derfor møde Cypern, der tabte til Frankrig i den anden semifinale. Danmark var videre i holdkonkurrencen som det 7. bedste hold efter de indledende individuelle runder. Frankrig var 1. seedet, Italien 2. seedet og Cypern 4. seedet.

I bronzematchen var Danmark en smule uheldige og fik ifølge sportschef Linda Andersson fejldømt et par duer, og de måtte derfor tage fra EM uden skeetmedaljer – for første gang siden 2014.

Linda Andersson giver følgende beretning fra holdkonkurrencen:
– Det er super ærgerligt, for vores atleter leverede en rigtig god kamp mod Italien i kvartfinalen. De forberedte sig godt og var bare klar til den kamp, som vi vidste ville blive hård. Men de får vist, hvor gode de er og slår Italien med fine 57 mod 55.

– Så møder vi Tjekkiet, og det er også en god kamp, som vi fører efter 10 duer, men som vi desværre taber med én due. Så kommer vi til bronzematchen, og der er lidt kaos inden, og da matchen går i gang, så er dommeren under al kritik. Jeg indgiver en protest, da en af Cyperns skytter har for høj startposition, og jury/dommer gør ikke andet end at sige det til ham, efter han skudt.

– Emil har så træf på to lerduer – en på stand 4 i første omgang og en på stand 4 i anden omgang, som dommeren dømmer bom. Havde han fået dem med, så havde det måske været en anden kamp, for så havde Cypern haft et helt andet pres på sidste standplads, beretter Linda Andersson.

 

Jesper Hansen tæt på finalen

I de individuelle konkurrencer stod Jesper Hansen for det bedste danske resultatet. Kun en enkelt due var han fra en shoot off om en finaleplads, men han måtte tage til takke med en 10. plads efter en score på 122 i en konkurrence, hvor der generelt blev skudt høje resultater.

Johan Birklykke leverede en flot præstation med 120 og en plads som nr. 18. Emil Petersen blev nr. 37 med 117.

I juniorrækken skeet kom David Scheurer lidt vanskeligt fra start med 20 og 22 på den første dag, men med 24, 23 og 23 fik han det vendt rundt på dag to, og han sluttede som nr. 28 med 112. EM i Italien var David Scheurers første internationale mesterskab, og han fortalte efter konkurrencen:

– Efter en hård start fik jeg råd om at holde min puls nede fra Michael. Jeg kunne mærke stor forskel, og jeg fik nu meget mere kontrol på både puls og lerdue. De sidste fire runder var meget gode, og jeg fik opnået mit mål, som jeg rejste herned med, fortæller David Scheurer.

Alle resultater fra EM kan ses her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »