Danmark tildelt kvotaplads ved ungdoms-OL

on July 5 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Danmark tildelt kvotaplads ved ungdoms-OL

Når den olympiske ild i oktober tændes i Buenos Aires bliver det med dansk deltagelse i skydning. Danmark og Dansk Skytte Union er blevet tildelt en kvotaplads i disciplinen riffel 10 meter, damejunior.

Ingen af de danske ungdomsskytter havde i første omgang formået at vinde en kvotaplads i den direkte kvalifikation, men en omfordeling af pladser gjorde det muligt for Dansk Skytte Union at søge om at få tildelt en kvoteplads. Ansøgningen blev i denne uge imødekommet af ISSF.

Til pladsen har Dansk Skytte Union valgt at indstille Stephanie Grundsøe, og hun blev torsdag endelig godkendt hos DIF, og derfor er den 18-årige skytte klar til at repræsentere Danmark ved ungdoms-OL i Buenos Aires.

Stephanie Grundsøe bor til dagligt i Norge, hvor hun går på idrætsgymnasiet NTG Kongsvinger. Hun fik sin internationale debut tidligere på året, da hun ved EM på 10 meter i Györ sluttede som nr. otte i damejuniorklassen. I maj leverede hun så karrierens største resultat, da hun blandt et stjernebesat felt i München endte på en samlet 17. plads. ved sin første senior-World Cup.

Det var selvfølgelig også en rigtig glad Stephanie Grundsøe, der torsdag fik overrakt nyheden om sin udtagelse til ungdoms-OL:

– Jeg fik helt tårer i øjnene, for jeg blev så glad. Jeg vidste, at jeg var indstillet, og jeg håbede selvfølgelig, men det kom også lidt bag på mig, for der var rigtig mange dygtige skytter om buddet. Nu føler jeg, at alt det hårde arbejde, som jeg lægger i min skydning hver dag, virkelig giver pote, jubler Stephanie Grundsøe.

Selvom nyheden om udtagelsen lige skal bundfælde sig, så er hun begyndt at glæde sig:

– Jeg tror, det bliver kæmpe stort. Bare det at opleve atmosfæren og den energi der er ved ungdoms-OL, det bliver vildt.

Forventningerne til konkurrencen er lidt sværere at forholde sig til for den unge riffelskytte, men planen for hvordan forberedelserne skal forløbe er allerede klar:

– Det er svært at sige noget om niveauet i konkurrencen, men en finaleplads kunne være rigtig fedt, og jeg håber da, at kunne blande mig i toppen. Så nu skal jeg bruge de næste uger på en masse fysisk træning, og så venter der ellers en masse teknisk træning, når jeg er tilbage i Norge efter sommerferien, fortæller Stephanie Grundsøe.

Også formanden for talent- og eliteudvalget, Anders Sode, er meget begejstret for at Danmark igen er repræsenteret ved et ungdoms-OL:

– Det er rigtig glædeligt, at vi har fået tildelt denne plads, og det var fantastisk at kunne overbringe den gode nyhed til Stephanie. Hun arbejder benhårdt for at nå sine mål, og hun har det seneste års tid leveret resultater på et rigtig højt niveau, så hun har helt sikkert fortjent at få denne plads.

– Stephanie er et stort talent, og vi skal nok se en masse til hende i fremtiden. Så jeg er sikker på, at hun kan gøre det rigtig godt i Buenos Aires og repræsentere Danmark på bedste vis, fortæller Anders Sode.

Ungdoms-OL 2018 afholdes fra den 6. til 18. oktober i Buenos Aires, Argentina.

Danmark var også repræsenteret i skydning ved seneste ungdoms-OL, da Christina Van Elzelingen deltog på pistol 10 meter ved legene i Nanjing i 2014.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »