Dansk bronze ved EM-testevent

on March 10 | in AKTUELT, DSkyU, Nyheder, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Dansk bronze ved EM-testevent

Selv efter Stine Nielsens sølvmedalje bød fredagens på mere metal til Danmark, da hun sammen med Rikke Mæng og Line Petermann sikrede en bronze i et test team-event.

Læs Stine Nielsens reaktion på sølvmedaljen her.

Fredag eftermiddag havde den danske lejr ikke meget tid til at fejre Stine Nielsens medalje, da damerne igen skulle i aktion – denne gang i et testevent for hold. Konkurrencen er et af flere testevents, som afprøves ved dette EM, og efter planen indføres fra næste år.

Her havde de tre damer først sikret sig en plads i semifinalen, som de dog tabte til Rusland (der senere gik hen og vandt holdkonkurrencen). Derfor måtte de ud i en bronzematch mod Kroatien med bl.a. guldvinder fra den individuelle konkurrence, Snjezana Pejcic, på holdet.

I dette nye konkurrenceformat skydes ét skud af gangen, hvor holdenes point lægges sammen. Holdet med den højeste score tildeles to point – står holdene helt lige, får hvert hold et point. Vinderen er det hold, der først når 21 point.

Danmark startede godt ud og vandt de første to runder, men herefter var det Kroatien, der dominerede. De danske piger ville dog ikke give sig og kæmpede sig flot op. Ved stillingen 18-18 skyder holdene en helt lige runde, og det bliver derfor 19-19. Her viser danskerne deres klasse, og de vinder 21-19.

Det var derfor naturligvis også en flok lykkelige danske damer, der kunne hænge bronzemedaljer om halsen:
– Vi havde besluttet os for at gå ind til den her holdkonkurrence og have det sjovt med det, og det havde vi. Da vi skulle skyde om bronzemedalje blev vi også enige om bare at gå ind og nyde det, og det gjorde vi med en masse kampgejst og fight. Og så vandt vi bronze, og det er for vildt. Jeg er simpelthen så glad for at have vundet sammen med de her to fantastiske piger, sagde Rikke Mæng.

– Tredjepladsen med de to damer er så vigtig, og vi viser, hvor god holdånd og team spirit vi har, forsætter Line Petermann. – Det var en rigtig fed oplevelse at stå i den finale.

For Stine Nielsen var det også et fantastisk punktum på en dag, hun ikke glemmer lige foreløbig:
– Vi er et team, og vi tror på hinanden. Vi ved, at alle på holdet kan skyde godt, og det viser vi i den bronzekamp. Hold op det har bare været en fantastisk dag i den danske camp. Jeg vil gerne sige tak til alle dem, der har heppet og ønsket tillykke. Det er så dejligt med al den opbakning.

Det var også en sportschef, der ikke kunne få armene ned efter en suveræn dag på skydebanen, og hun var ikke i tvivl om betydningen af holdmedaljen:
– Det er et testevent og ikke en officiel medalje, men jeg vil sige, at den her holdmedalje betyder mere end den officielle. ISSF er her og kigger på konceptet, og holdkonkurrencerne bliver afviklet på denne måde fra næste år. De har skudt hold mod hold i kvartfinalen, semifinalen og bronzematchen, så det er så flot af pigerne, sagde en glad Linda Andersson.

Lørdag skal der igen danskere på banen, når Steffen Olsen om formiddagen skyder med i herrernes riffelkonkurrence, mens han om eftermiddagen deltager i mixed holdkonkurrencen sammen med Stine Nielsen.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »