Dansk succes på uventet disciplin

on September 4 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Dansk succes på uventet disciplin

Tirsdag kom den første danske VM-medalje i Changwon, da dameholdet på riffel 50 meter 60 liggende med Rikke Mæng, Stine Nielsen og Stephanie Grundsøe vandt sølv.

At medaljen kom i netop denne disciplin var ifølge sportschef Linda Andersson uventet med meget glædeligt:

– Det er en rigtig god holdpræstation – i en disciplin som ikke er deres primære fokus – så stor cadeau til pigerne. Det var godt at se, og det giver god energi til hele holdet, siger Linda Andersson.

For atleterne selv var det også noget af en overraskelse, især for Stephanie Grundsøe, der skød som den sidste på andet skydehold:

– Jeg troede ikke, der var holdkonkurrence i dag, det havde jeg fået at vide, at der ikke var. Så jeg var bare gået ind og havde holdt mig til planen og da jeg så kom ud, stod folk og var sådan yay. Jeg tænkte, hvad sker der, og jeg får så at vide, at vi har vundet sølv, og det var bare helt surrealistisk, fortæller en glad Stephanie Grundsøe.

Også Rikke Mæng var overrasket over, at holdet lå med i medaljekampen:

– Ja, det er surrealistisk, for efter den dag vi havde i går, skulle vi ind og skyde liggende, og jeg havde aldrig skænket det en tanke, at vi kunne vinde medalje i liggende.

– Men da Stephanie skyder, ligger vi til det, og Stine og jeg kommer ind på banen og er mega nervøse. Jeg kunne slet ikke holde ud at se det, så jeg var nødt til at gå ud og ringe til min far og snakke med ham i 10 minutter, griner Rikke Mæng.

Ingen af de tre danskere har tidligere vundet en VM-medalje som senior, og selvom den kom i en disciplin, der ikke prioriteres højest, så er det ifølge Stine Nielsen selvfølgelig specielt at vinde en VM-medalje:

– Den betyder meget for holdet og Danmark. Jeg tror ikke, der var så mange, der havde regnet med, at Danmark kunne tage en liggende medalje. Og det kan godt være, liggende ikke er på det olympiske program længere, og aldrig har været det for damer, men den betyder stadig utrolig meget for os, siger Stine Nielsen om sølvmedaljen, der lige kan give holdet det ekstra inden de kommende konkurrencer:

– Vi skal alle sammen tage det her som et ordentligt selvtillidsboost frem mod 3×40, så medaljen er rigtig vigtig for både Rikke, Stephanie og jeg, lyder det fra Stine Nielsen.

I løbet af konkurrencen var der stor spænding om medaljerne. Mens Tyskland tog den klare førsteplads, kæmpede Danmark med Storbritannien og Rusland om de to øvrige medaljer. Her trak Danmark det længste strå, og de britiske skytter tog bronzen, mens Rusland helt måtte nøjes med 5. pladsen – efter Tjekkiet.

Holdkonkurrencen bliver i 60 liggende afviklet under eliminationen, så der var andet end holdmedaljer på spil i dagens skydning, nemlig kvalifikation til morgendagens konkurrence, hvor alle tre damer klarede sig videre.

Også herrerne var tirsdag i elimination på 60 liggende. Her formåede Steffen Olsen, der endda tog førstepladsen på skydehold 1, og Esben Jakobsen at skyde sig videre til onsdagens konkurrence, mens det desværre ikke var tilfældet for Mikkel Damholt.

De danske resultater i eliminationen på riffel 50 meter 60 liggende:

Stine Nielsen – 618,7
Rikke Mæng – 617,8
Stephanie Grundsøe – 614,7

Steffen Olsen – 626,5
Esben Jakobsen – 618,7
Mikkel Damholt – 609,7

Herreholdet blev nr. 17 i holdkonkurrencen. Alle resultater for damer kan ses herog herrer her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »