Danske herrer i modvind ved dagens 60 liggende

on July 24 | in AKTUELT, DSkyU, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Danske herrer i modvind ved dagens 60 liggende

De danske skytter havde en rigtig svær dag på banen, hvor det først var herrerne, der var i aktion på de 60 liggende. Vinden blæste op fra morgenen af og gjorde forholdene meget vanskelige. Det sås tydeligt på resultaterne, der var et stykke under skytternes ellers normalt høje niveau.

Bedste dansker blev Kenneth Nielsen, der sluttede på en 36. plads med 609,5 – et resultat der ikke helt stemte overens med forventningerne:
– Det er ærgerligt, fordi den træning man har lagt i det har lidt været spildt. Så det er lidt en flad fornemmelse. Nu er det slut, og det blev ikke til en pind. Det var rigtig vanskeligt, for vindforholdene er så diffuse. Det er ikke ensartede vindstrømninger, der kommer hen over banen. De kommer fra siden, de kommer fra oven, det snurrer rundt det hele. Så det gør det rigtig svært at finde ud af, hvad jeg skal vælge at skyde på. Når man så vælger en vind, så bliver man alligevel snydt, fordi der kommer de hurtige skift, hvor den slår over i noget helt andet, og så bliver du straffet, sagde Kenneth Nielsen efterfølgende.

Torben Grimmel skød 608,1, hvilket rakte til en 47. plads. På trods af gode prøveskud, fik han det aldrig til at fungere:
– Jeg synes, det var svært, og det tror jeg også var ret tydeligt at se. Prøveskuddene var gode, men så lige da vi går i gang, ændrer vinden sig. Det gør den selvfølgelig ikke kun ved mig, men der er forskel på, hvor man ligger på banen. Generelt i det område jeg lå, var jeg længe ikke den eneste, der var udfordret, men slutteligt er det jo fuldstændig ligegyldigt. Det var ikke i dag, det skulle være, og man må bare konstatere, der var andre, der var bedre. Det er jo, som det er, og den nøgterne sandhed må være, at det kan bare ikke være hver gang.

 – Jeg kom aldrig ind i rytmen, det er næsten umuligt, som det er i dag. Ham der vinder i dag skyder jo sindssygt godt i dag og næsten helt umenneskeligt, det må man bare sige, så det var mega sejt. Det kunne jeg ikke på samme måde i dag. I perioder arbejder jeg egentlig rigtig godt, men jeg fik så nogle skud, som bare var rigtig dårlige, og så er alt det hårde arbejde lidt spildt, fordi det nulstiller igen. Har man to-tre gode serier i det her vejr, så kan man også sagtens være med, der skal ikke meget til, men det skulle bare ikke være i dag, fortalte Torben Grimmel.

Sidste dansker var Esben Jakobsen, der med 607,4 point blev nummer 49. Han var på trods af placeringen godt tilfreds:
– Jeg starter med 18 skud, der sidder oppe til venstre, fordi jeg ikke tør skyde på den vind, jeg har skudt ind på, og det koster bare nogle point. Så fik jeg en snak med Enrico og kommer ind og får egentlig skudt 103,3 og 104,3, men jeg bliver lidt presset af tiden til sidst. Det har jeg prøvet før, og det skal jeg selvfølgelig kunne klare. Men jeg er i grunden godt tilfreds, for som Enrico sagde til mig, så sidder mine første skud samlet, de sidder bare ikke i midten. Og det kom så, men det er bare ærgerligt, det kommer lidt for sent

Esben Jakobsen er også med ved herrernes 3×40, der afvikles på onsdag, og derfor kan han forhåbentlig bruge dagens skydning som forberedelse frem mod næste konkurrence:
– Jeg er blevet mere bevidst om, at jeg skal virkelig holde øje med, at jeg også skyder på den samme vind i de gældende som i prøveskuddene, men så er man også nødt til at prøve at følge den rytme i stående og knælende. Der må vi se, om det kan lykkes, for vinden vil også komme på kroppen i de stående og de knælende, så der kan man komme til at stå og bevæge sig. Men vi må se, ingen ved, hvad der sker, sagde Esben Jakobsen.

Samlet blev det danske hold nr. 13.

Europamesteren på de 60 liggende blev hviderussiske Shcherbastevich, der var fuldstændig suveræn i kvalifikationen og med 625,6 sluttede 8,3 point foran nummer to. Mere dramatisk blev det i finalen, der måtte afgøres på shoot off, da det var helt lige mellem Shcherbastevich og østrigske Mathis. Det blev også på mindste margin, at hviderusseren sejrede, da han på sidste skud ramte 10,2 foran østrigerens 10,1.

Se alle resultater her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »