Danske op- og nedture på andensidste dag ved European Games

on June 26 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Danske op- og nedture på andensidste dag ved European Games

Onsdag var en blandet fornøjelse for de danske skytter i Minsk. Her fik vi endelig skeetskytterne i aktion til det, der blev en vanskelig dag på banen for alle. I første runde var der ikke en eneste herreskytte, der kom ud med alle 25 duer. Derfor kunne Emil Petersen og Jesper Hansen holde fast i toppen, da de begge ramte 24 i første runde.

Som en af de første skød Emil Petersen 25, da han i anden runde fik fuldt hus. Jesper Hansen missede her en enkelt lerdue. I dagens sidste og tredje runde var det omvendt, og mens Emil Petersen missede en enkelt på stand 4, kom Jesper Hansen ind med sin første 25’er.

Dermed er de to danskere med helt fremme, inden skeet afgøres i morgen torsdag. De har begge 73 og er dermed på en samlet 2. plads. Tjekkiske Tomas Nydrle har lagt sig alenen i spidsen med 74.

Riffel

På 50 meter var det blevet tid til de individuelle konkurrencer for riffelskytterne, og det var herrerne, der fik lov at lægge for. I dagens 3×40 var Steffen Olsen og Esben Jakobsen med, og det blev noget af en rutsjebanetur.

Steffen Olsen startede fantastisk, og han rykkede hurtigt ind i top to, hvor han lå igennem de otte serier med knælende og liggende. Efter de første 80 havde han kun smidt otte point:

– De knælende får jeg egentlig op at køre fint og får en god rytme efter at have mistet et par point i løbet af de første fem, og de liggende kørte, som det skulle. Så var som det skulle være, fortæller Steffen Olsen.

Skudbilledet så dog noget anderledes ud, da det blev tid til de 40 stående:

– Stående var en noget frustrerende oplevelse. Jeg arbejder fint og får styr på nerverne, men jeg bliver straffet utrolig hårdt for de tekniske fejl, jeg laver. Det er sjældent, jeg har skudt så mange 8’ere, som jeg har skudt i dag. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det er de stående, jeg skal hjem og arbejde med.

Med serier på 89-94-96-93 sluttede Steffen Olsen på 1164, og det gav en placering som nr. 21. Danskeren var naturligvis også ærgerlig over ikke at kunne holde fast i toppen efter de fremragende knælende og liggende:

– Jeg er selvfølgelig lidt frustreret og lidt skuffet, men det plejer at gå over i motivation, når dagen er omme, siger Steffen Olsen.

Også Esben Jakobsen havde i dag udfordringer med de stående. Her skød han samlet 373, og derfor sluttede han på 1154 og blev nr. 29. Han sagde sådan efter konkurrencen:

– Især den stående er lidt mærkelig i dag. De to serier hvor jeg skyder 90 og 91, der føler jeg egentlig, at jeg i grunden skyder nogle fine skud. Så skyder jeg 98 bagefter, og det var nærmest dårligere skudt end de to forrige. Og så kan man jo bare stå og grine af det. Men der er rigtig mange gode skud, og det må jeg så tage med hjem, lyder det fra Esben Jakobsen.

Alle resultater fra European Games kan ses her.

Torsdag venter den sidste dag for de danske skytter i Minsk. Her skal riffeldamerne se, om de kan tage den første finaleplads ved legene, og så skal skeet naturligvis afgøres med de sidste to indledende runder og efterfølgende finale.

Programmet for danskerne torsdag den 27. juni:

08.00 – Skeet, herrer, kvalifikation
08.15 – Riffel 50m 3×40, damer, kvalifikation
12.00 – Riffel 50m 3×40, damer, evt. finale
17.00 – Skeet, herrer, evt. finale

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »