Danske skytter skal kæmpe for VM-medaljer og OL-pladser i Sydkorea

on August 31 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Danske skytter skal kæmpe for VM-medaljer og OL-pladser i Sydkorea

Hele 19 danske atleter er udtaget til VM i Changwon, hvor de første nationspladser til OL i Tokyo uddeles.

Mesterskabet afholdes i Changwon i Sydkorea fra den 2. til 14. september, hvor over 1.800 atleter fra 90 lande deltager i 66 forskellige konkurrencer, og hos sportschef Linda Andersson er der stor optimisme at spore inden mesterskabet.

– Vi stiller med et rigtig stærkt hold, og flere af vores atleter kan blande sig i toppen, men det kræver, at vi rammer vores topniveau, for konkurrencen er benhård, vurderer Linda Andersson og fortsætter:

– Holdet består af både nogle helt unge skytter, som alle er i gennem en fantastisk udvikling i øjeblikket og så nogle mere erfarne skytter, som efterhånden har stået ved disse konkurrencer en del gange. Så jeg gælder mig til at følge dem ved dette VM.

I de olympiske discipliner er der udover VM-medaljer også OL-nationspladser på spil – fire styks i hver af de individuelle konkurrencer og to i mixkonkurrencerne.

– Der er meget på spil ved dette mesterskab, og som altid er vi med for at vinde medaljer, og det tror jeg også, at vi kan gøre her i Changwon. Oveni det vil vi selvfølgelig også rigtig gerne have fingrene i en kvoteplads, det er klart, fortæller den danske sportschef.

Og hun vurderer, at en medalje eller en top fire placering, som udløser en OL-billet, er mulig:

– Jesper Hansen har netop vunder EM i skeet, og både Stine Nielsen, Rikke Mæng og Steffen Olsen har leveret rigtig flotte præstationer på riffel i denne sæson, så hvis de kan ramme dagen, så kan de også være med, hvor det er rigtig sjovt, slutter hun.
.

Det danske hold

Det danske hold består af to pistolskytter, fem skeetskytter og 12 riffelskytter.

Frederik Larsen Herre Pistol 10m
Michelle Wehage Damejunior Pistol 10m
Jesper Hansen Herre Skeet
Mikkel Petersen Herre Skeet
Johan Birklykke Herre Skeet
Emil Petersen Herrejunior Skeet
Alexander Karlsen Herrejunior Skeet
Stine Nielsen Dame Riffel 10m, riffel 50m
Rikke Mæng Dame Riffel 10m, riffel 50m
Stephanie Grundsøe Dame Riffel 10m, riffel 50m
Mikkel Damholt Herre Riffel 10m, riffel 50m
Esben Jakobsen Herre Riffel 50m
Steffen Olsen Herre Riffel 50m, riffel 300m
Carsten Brandt Herre Riffel 300m
Charlotte Jakobsen Dame Riffel 300m
Christinna Herskind Damejunior Riffel 10m, riffel 50m
Anne Skade Nielsen Damejunior Riffel 10m
Josefine Laursen Damejunior Riffel 10m, riffel 50m
Nicklas Kildehøj Herrejunior Riffel 10m

..

Tid og sted

Som vi kender det fra internationale mesterskabet, så starter konkurrencerne allerede fra kl. 8.30 om morgenen. Med syv timers tidsforskel til Danmark betyder det, at de fleste konkurrencer finder sted i tidsrummet 02.00-09.00 dansk tid.

De første danskere skal i aktion allerede på VM’s første konkurrencedag, søndag den 2. september. Her er det Stine Nielsen og Mikkel Damholt, der udgør det danske riffelhold, når den nye mixed disciplin får sin debut ved VM.

I dagene der følger skal flere danske riffelskytter i aktion, når der skydes 10 meter og fra den 4. september også 50 meter. Pistolskytterne er programsat til den 5. og 6. september, mens skeetskytterne først skal i aktion i VM’s sidste uge – fra den 10. september.

Det fulde program for VM kan ses her.

VM afholdes i Changwon i den sydlige del af Sydkorea. Konkurrencerne foregår på Changwon International Shooting Range, der er blevet renoveret frem mod World Cup og VM i 2018. Den eneste disciplin der ikke skydes på anlægget er 300 meter, der i stedet finder sted på Jinhae Naval Shooting Range.

..

Følg med

Husk at du gennem hele VM kan følge de danske skytter tæt på Dansk Skytte Unions Facebook-side og på Instagram.

Vil du vide endnu mere om mesterskaberne kan du finde info på VM’s officielle hjemmeside. Du kan også dykke ned i statistikkerne for VM i dette dokument, som ISSF har udgivet frem mod mesterskabet.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »