Danskere med god start på World Cup

on April 23 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Danskere med god start på World Cup

Stine Nielsen førte an, da riffelskytterne gav det danske hold en fornuftig start på world cuppen i Changwon, Sydkorea.

Den danske europamester sikrede det bedste resultat på World Cuppens første dage, hvor riffelskytterne skød 10 meter, både individuelt og mixteam. I damernes individuelle konkurrence formåede Stine Nielsen at blive blandt de sidste otte med 628,0 point.

– I indledende får jeg startet super godt, og det giver mig lidt selvtillid. Jeg bliver lidt presset undervejs, men jeg forsøger at tænke meget på mig selv, Stine du ved godt, hvordan man skyder, så gør det på din helt egen måde, for det skal nok fungere. Og det gav også bonus, fortæller Stine Nielsen.

Det blev dog aldrig Stine Nielsens finale, men hun kunne alligevel tage noget med fra sin skydning:

– For at være ærlig så kan jeg ikke bruge så meget fra den finale, det fungerede bare ikke, øv. Men nu har jeg prøvet at stå på finalebanen, som er en smule anderledes end de indledende baner.

Rikke Mæng havde i samme konkurrence svært ved at finde det høje niveau, som hun har vist gennem hele sæsonen. Hun sluttede som nr. 47 med 622,1 point:

–  Min skydning kom aldrig rigtig til at køre, som jeg gerne ville. Jeg kæmpede og gjorde de ting, jeg skulle, men mine 10’ere var bare ikke dybe nok. Sådan er det desværre nogle gange, og man må bare videre til næste skydning, fortæller Rikke Mæng.

Også herrerne Mikkel Damholt og Esben Jakobsen skød med individuelt. Mikkel Damholt, der stadig er junior og debutant i World Cup-sammenhænge, blev nr. 62 med 619,3 point. Derfor var han også fint tilfreds med indsatsen:

– De første 30 skud var rigtig gode, både teknisk og resultatmæssigt, men energien og dermed også min koncentration faldt herefter. Det er klart noget jeg skal arbejde med, ligesom meget andet. Men jeg føler, at det var en anstændig præstation til min første World Cup, sagde Mikkel Damholt efter konkurrencen.

Esben Jakobsen blev nr. 67 med 618,1 point. Han kunne især glæde sig over 105,9 i sidste serie:

– Det føltes i grunden okay det meste af vejen men med en kanon god afslutning. Jeg arbejdede meget af vejen med at være afslappet og få taget aftrækket godt. Det lykkedes i nogle perioder, så alt i alt er jeg tilfreds med skydningen, fortæller Esben Jakobsen.

De fire riffelskytter var desuden i aktion i mixkonkurrencen. Bedst placeret blev Stine Nielsen og Mikkel Damholt med en 20. plads og henholdsvis 416,8 og 414,7 point. Stine Nielsen havde herefter store roser til Mikkel Damholt, der er med ved sin første World Cup:

– Kæmpe respekt til min holdmakker Mikkel. Vi var begge lidt pressede i dag, og han er junior, men det han gjorde på skydebanen var så imponerende, og den måde han arbejder med sin skydning på er noget, han kan være stolt af. Ham skal vi nok se meget til fremover, slutter Stine Nielsen.

Rikke Mæng og Esben Jakobsen blev nr. 44 i mixkonkurrencen med henholdsvis 416,0 og 410,5 point.

Se alle resultater fra World Cup i Changwon her.

De danske skytter har stor gavn af de erfaringer, som de gør sig i Sydkorea, da der senere på året afholdes VM på de samme skydebaner i Changwon.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »