DANSKERNES WORLD CUP

on June 3 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, RIFFELNYHEDER | by | with Comments Off on DANSKERNES WORLD CUP

World cuppen i Baku er i gang for fuld skrue. Og sikke en World Cup for vores danske skytter.

Først blev det til en 4. plads i finalen på 10m luftriffel for Rikke Mæng. Dernæst stillede Rikke Mæng, Anna Skade Nielsen og Emma N. Koch op til damernes holdkonkurrence, ligeledes på 10m banen. Her skød danskerne sig videre som nr. 4 i første kvalifikation, og dominerede efterfølgende 2. kvalifikation og røg dermed direkte til guldfinalen. I guldfinalen blev det til et nederlag for de danske damer mod Indien, men fik en velfortjent sølvmedalje hængt om halsen.

Rikke Mæng kvalificerede sig torsdag eftermiddag til kvindernes 50m 3×20 finale, som blev skudt her til morgen, fredag kl. 08. Rikke Mæng dominerede hele vejen igennem finalen, og havde 4,9 point ned til 2. pladsen før guldmatchen startede. Rikke Mæng førte undervejs, indtil det stod 11-11. Landstræner Elham Hashemi tog en timeout, og derefter tårnede Rikke Mæng endnu engang, og kunne velfortjent kalde sig vinder af World Cup 50m.

Ikke kun Rikke Mæng dominerede på 50m banen. Også Stephanie Grundsøe vandt eliminationen, med imponerende 588 point. Hun måtte dog se sig tilfreds med en 19. plads, blot 2 point fra finalen.

”I eliminationen spillede alt bare. Min teknik var på plads, og jeg havde rigtig godt styr på vind og vejr. I kvalifikationen synes jeg også, at min teknik var på plads, og jeg var fokuseret fra start til slut. Men det var desværre en “stolpe-ud” dag for mig, og jeg ender ærgerlige 2 point fra finalen. Trods skuffelsen i kvalifikationen har dagen i dag været et kæmpe skulderklap, og jeg er klar til de kommende konkurrencer hjemme i Danmark!”.

Esben Jakobsen kom også videre fra eliminationen på 50m banen, med 580 point. Han leverede endnu et flot resultat på 583, men dette var desværre ikke nok til finalen. Nummer 22 blev Esben Jakobsen, i et superstærkt felt.

Frederik Larsen sluttede sin konkurrence mandag eftermiddag, hvor han skød 576 point, og blev nr. 20.

” I dag var på mange punkter god, hvis jeg undlader starten, skyder jeg gennemført fra skud 15 og frem. Men i starten ville det bare ikke arbejde med mig så, kunne godt have brugt noget hjælp til at være kommet nemmere i gang, men ellers skød jeg godt men desværre meget stolpe ud i dag, men sådan er det også nogle dage”.

World Cuppen er ikke færdig for de danske skytter. Rikke Mæng og Esben Jakobsen skyder mixteam i morgen, lørdag.

Samtidig har vi to skeetskytter, Jesper Hansen og Emil Petersen, som kæmper en brag kamp på skeetbanen. Indtil videre har begge skytter skudt 25-25 i deres to første serier.

Du kan følge vores skytter live på ISSFs hjemmeside, og på vores sociale medier, som bliver opdateret efter hver skydning.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »