De unge dominerede DM-finaler på 10 meter

on November 16 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen | by | with Comments Off on De unge dominerede DM-finaler på 10 meter

 

22-årige Christinna Herskind, Aalborg Skyttekreds, og 20-årige Nicklas Kildehøj, BPI, satte konkurrenterne til vægs, da de i weekenden blev kåret som nye danske mestre i OL-disciplinen riffel 10 meter for henholdsvis damer og herrer.

Undervejs henviste de mere rutinerede navne som Steffen Olsen, Rikke Mæng og Stine Nielsen til sekundære placeringer. Mens Steffen Olsen, Ballerup, vandt sølv i herrerækken, sluttede Mæng og Nielsen som henholdsvis nr. fire og seks i damefinalen.

Nicklas Kildehøj lagde stærkt ud allerede i den indledende skydning, hvor han sluttede øverst med 624,6 point. Også i finalen var han med i toppen fra start, og føringen holdt helt til slut. Her slog han Steffen Olsen med 1,6 point. 2020 er Nicklas Kildehøjs første sæson i seniorrækken. Bronzen blev vundet af Niels Henrik Overgaard, Trehøje.

Christinna Herskind, der skyder sin anden sæson som senior, fik modsat en sværere start på konkurrencen hos damerne, hvor hun i de indledende skød 621,6 og gik i finalen som nr. 5. I en tæt finale viste Aalborg-skytten dog at holde hun kunne holde hovedet koldt og snuppe sejren til sidst.

Christinna Herskind var også utrolig glad over den nye titel som danmarksmester:

– Jeg havde slet ikke regnet med det, så jeg er selvfølgelig rigtigt glad for, at det lykkedes. De sidste to skud var specielt svære at skyde, idet jeg vidste, at de skulle sidde godt, hvis jeg skulle vinde, da Anna er god til finaler og ikke giver noget væk. Vi har haft stort fokus på finaletræning den sidste måned, så det er skønt at se, at det har givet pote, fortæller Christinna Herskind.

Anna Skade Nielsen, Særslev Skytteforening, vandt sølv, mens bronzen gik til Stephanie Grundsøe fra Gundsølille.

I juniorkategorien vandt Josefine Laursen fra Viborg Skytteforening guld hos damejuniorerne. Med sejren var hun tilbage øverst på podiet efter bronze i 2019 og sølv i 2018 – sidst Josefine Laursen vandt damejuniorkonkurrencen var i 2017, hvor hun også blev dansk mester på 10 meter.

Hos herrejuniorerne blev guldet vundet af Peter Sørensen fra Aalborg Skyttekreds, der for første gang tog en medalje i juniorrækken.

Alle resultater fra DM på 10 meter kan findes øverst på siden her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »