Denmark Open Air: Vi vil forbedre os hvert år

on February 20 | in AKTUELT, Nyheder | by | with Comments Off on Denmark Open Air: Vi vil forbedre os hvert år

I weekenden blev et af Danmarks største 10 meter-stævner afholdt i Vildbjerg. Selvom det kun er anden gang at Talentcenter Vest og Trehøje Skytteforening afholder Denmark Open Air, så deltog over 100 skytter fra ti lande.

Det er ikke kun en stigning i deltagerantal på over 50 procent men også en fordobling af landene i forhold til 2019. Og netop at tiltrække endnu flere deltagere er der blevet lagt ekstra energi i:

– Vi har været mere proaktive i år. Bent (Helleskov, red.) har været en god ambassadør, og han har haft invitationerne med og hevet fat i de andre landshold og landstrænere, når han har været ude, ligesom de unge mennesker har reklameret for det. Og ellers har vi sendt invitationer ud til alle de klubber, vi har kontakt med – bl.a. i Norge, Sverige og Tyskland, fortæller stævnearrangør Rebecca Alexis.

Men ambitionerne stopper ikke her, for Denmark Open Air vil være endnu større – og ikke mindst endnu bedre:

– Vi er meget tilfredse med deltagelsen i år. Vi havde håbet på 100, og vi er 112 tilmeldte fra ti lande, så det er vi mega stolte over. Men vi har også allerede et mål om at have 150 deltagere næste år og 200 året efter.

– Vi vil helst gøre sådan, at vi opgraderer en smule hvert år. Vi har ideer til, hvordan vi kan hæve niveauet igen næste år.

Ved dette års stævne havde teamet bag gjort sig mange overvejelser om, hvordan de kunne forbedre stævneoplevelsen for både skytter, trænere og deltagere. Der var blandt andet gjort noget ekstra ud af finalehallen, de frivillige gik alle rundt i ens genkendelige trøjer og nye medaljer var designet af talentcentrets egen træner René Kristiansen:

– Vi har lyttet til, hvad der kom af forslag sidste år. Det er både det synlige men også det usynlige, som folk ikke ser. Vi har været bedre forberedt og ude i bedre tid. Vi har haft styr på flere ting på forhånd, hvor vi sidste år måtte rette nogle ting til undervejs i stævnet, forklarer Rebecca Alexis.

Fokus på frivillige

Et stort fokus for Denmark Open Air-ledelsen har også været at have et godt team af frivillige. Derfor har de i år gjort meget for at rekruttere og også at forberede de frivillige så godt som muligt inden stævnet:

– Vi har lagt sedler nede i Trehøje Skytteforening, og de unge mennesker dernede har været super søde til at ville hjælpe. Og så har vi talentcentret, hvor de skytter, der har lyst, hjælper undervejs – plus at vi har bedt talentcenterskytternes forældre, der har haft lyst, om at komme. Vi har faktisk også frivillige fra Ørre Skytteforening.

­- Derfor har vi været bedre bemandet frivilligt i år. Og så har vi holdt et møde for de frivillige på forhånd, hvor vi har fortalt dem, hvad de skal hjælpe med, hvad er opgaverne, og så har vi delt lister ud, hvor de kunne melde sig på.

– Så vi har været gode til at få frivillige i år, og vi har været bedre til at informere de frivillige end sidste år. Det tror jeg også gør, at det hele glider lidt bedre, vurderer Rebecca Alexis.

Forberedelserne til næste års Denmark Open Air er allerede i gang. På deres hjemmeside kan du se resultater og billeder fra årets stævne. Her bliver det også offentliggjort, når datoen for næste års stævne er endelig på plads.

Det Gode Stævne

Dansk Skytte Union har udarbejdet en drejebog/opslagsværk om Det Gode Stævne med 23 helt konkrete anbefalinger til dig som stævnearrangør før, under og efter dit klubstævne. Anbefalingerne gælder på tværs af skydediscipliner. Læs mere her.

Vi opfordrer alle stævnearrangører til at bruge de anbefalinger fra Det Gode Stævne, som giver mening for netop jeres stævne og blive inspireret – hvem ved, måske kan også jeres stævne blive endnu bedre!

Foto: Carl Johnsen, Denmark Open Air

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »