DIF giver 200.000 kr. til onlinekurser i skydning

on January 10 | in AKTUELT, Nyheder, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on DIF giver 200.000 kr. til onlinekurser i skydning

Dansk Skytte Unions ansøgning om midler til helt nyt fokus på e-læring er imødekommet af DIF. Det første tilbud bliver den nye lovpligtige skydelederuddannelse, der skal bane vejen for endnu flere onlinekurser.

Dansk Skytte Union vil skabe en ny online platform, hvor skytter, trænere og ledere kan dygtiggøre sig. Den idé er så god, at Danmarks Idrætsforbund har valgt at støtte med 200.000 kr. via initiativpuljen. Støtten går bl.a. til projektansættelse af en systemudvikler og til at gøre Skydesportens E-læring gratis i 2019 og forhåbentlig også kommende år.

3.000 skytter og ledere forventes at få glæde af onlinekurserne allerede i år.

Skydelederprøven klar i januar

Fra den 1. juli 2019 skal der være en skydeleder tilstede i forbindelse med al skydning på skydebaner i Danmark. Det fremgår af de nye sikkerhedsbestemmelser, der er baseret på en ændring i våbenbekendtgørelse fra 2018. Dansk Skytte Union, DGI Skydning og Dansk Firmaidrætsforbund arbejder derfor sammen om at udbyde en ny skydelederuddannelse til landets skytteforeninger.

Fra slutningen af januar er skydelederprøven klar som e-læring, der takket være støtten fra DIF helt gratis kan tages via computer, tablet eller smartphone – lige når du har tid og lyst.

Du kan blive skydeleder på 3 forskellige måder

For at blive skydeleder har du følgende tre valgmuligheder, som du kan benytte dig af:

  1. Tag prøven online.
  2. Deltag i et fysisk kursus og tag prøven online efterfølgende. De første fremmødekurser er allerede planlagt og udbydes for riffel- og pistolforeninger gennem DGI Landsdelene ligesom hjælpetræner- og træneruddannelserne. Find dit kursus her.
  3. Deltag i et onlinekursus og tag prøven online efterfølgende. Onlinekurset forventes klar i forsommeren.

Dansk Skytte Union vil endnu tættere på klubberne

Skydesportens E-læring skal ses i forlængelse af Dansk Skytte Unions strategiaftale med DIF, der bl.a. handler om at komme tættere på og aktivere flere skytteforeninger, det håber vi at gøre på en ny og moderne måde gennem online undervisning.

Vores onlinekurser kommer til at ligge på DIF’s portal, hvorfra der også er gratis adgang til en lang række kurser fra DIF og andre idrætsforbund, som trænere i skydesporten også vil få stort udbytte af.

Erfaringerne fra Skydelederprøven og senere Skydelederonlinekurset kan bruges til på sigt at tilbyde landets skytter endnu flere muligheder for at dygtiggøre sig foruden de nuværende muligheder for uddannelse, træning og stævnedeltagelse.

Succesfuldt ansøgningsarbejde

Indsatsen for at få flere midler til sporten bærer frugt i disse måneder. Pengene til e-læring kommer fra DIF’s initiativpulje, der kan søges af alle 62 specialforbund. I 2018 blev der uddelt 9,3 mio. kr., og heraf fik Dansk Skytte Union altså tildelt 200.000. Skydesporten er i forvejen blevet tildelt 1 mio. til landets klubber via Foreningspuljen, og i december blev Dansk Skytte Union tildelt 1 mio. kr. til træneruddannelse for talent-/elitetrænere fra KIRKBI Fonden.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »