DIF og Always #LikeAGirl Camp

on March 9 | in AKTUELT, DIF, Nyheder | by | with Comments Off on DIF og Always #LikeAGirl Camp

DIF-pulje åben for ansøgninger: Søg op til 10.000 kr. til en camp, som giver pigerne en unik oplevelse med idrætten og skydning som omdrejningspunkt. Puljen for 2020 er netop åbnet og lukker igen 31. maj 2020.

En DIF og Always #LikeAGirl Camp har til formål at motivere endnu flere piger til at være aktive i foreningsidrætten. DIF og Always #LikeAGirl Camp giver foreningen mulighed for:

1) at invitere nye piger indenfor, opleve fællesskabet og afprøve idrætten. De piger, der allerede er aktive i skytteforeningen, inviterer veninder med til campen.

2) at skabe netværk og venskaber mellem piger fra andre foreninger, så pigerne har flere muligheder for at fortsætte og føle sig som del af en sport med mange lokale pigeskytter. Foreningen kan gå sammen med andre foreninger om campen – også gerne andre idrætter.

Sidste år fik Nykøbing Sjælland Skytteforening tilskud fra puljen og bestyrelsesmedlem Oscar Sjøgren fortæller:

– Vi havde 20 deltagere, men der var flere, der gerne ville have været med. Pigerne fik lov til at prøve alle former for skydning lige fra bue til caliber .45. Herudover var der biatlon samt en tur i svømmehallen og ikke mindst det kammeratlige samvær. Halvdelen af deltagerne var ikke medlemmer, men de meldte sig alle ind efterfølgende. Vi vil selvfølgelig gerne afholde campen igen i år og satset på dobbelt antal deltagere.

Søg puljen
Alle foreninger under DIF, som har aktiviteter for piger i alderen 12-15 år, kan søge puljen. Campen må godt være for en aldersmæssigt lidt bredere målgruppe end 12-15 år.

Der kan søges om op til 10.000 kr. som maksimum, hvis campen har en overnatning. For camps uden overnatning er maksimumbeløbet 6.000 kr.

Der er åbent for ansøgninger fra den 1. marts og ansøgningsperioden er ekstraordinært forlænget til 31. maj 2020 pga. corona-situationen. DIF opfordrer til, at der kun søges til camps til afholdelse efter sommerferien. Ansøgninger forventes besvares 8. juni (opdateret 2. april 2020).

Læs mere på DIFs hjemmeside.

Læs om Trehøje Skytteforenings #LikeAGirl camp i 2018, hvor denne nyheds billede også er fra.

Dansk Skytte Union opfordrer alle interesserede foreninger til at ansøge om støtte gennem DIF. Når I får svar, hører vi meget gerne fra jer for enten at hjælpe med at udbrede kendskabet til jeres camp, eller for at drøfte med jer, om campen kan afholdes på anden vis uden tilskud fra DIF.

Teenagepiger i skydesporten
Teenagepiger kan være svære at motivere til at blive i foreningsidrætten. De går efter gode karakterer i skolen og i det hele taget efter det perfekte liv.  Idrætten er et frirum for pigerne, hvor de kan de udfordre sig selv i trygge rammer og sammen med venner, som de har det sjovt sammen med.

DIF har samlet relevant information for trænere og ledere for piger i sport på denne temaside. Dansk Skytte Union anbefaler desuden træning efter Skydesportens Aldersrelaterede Træningskoncept.

De seneste officielle medlemstal viser, at 568 piger i alderen 13-18 år dyrker skydning fordelt på 131 forskellige skytteforeninger.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »