Dobbelt EM-metal til skeetjuniorerne

on August 9 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Dobbelt EM-metal til skeetjuniorerne

Alexander Karlsen og Emil Petersen sikrede torsdag to danske medaljer ved EM, da de vandt henholdsvis sølv og bronze i herrejuniorernes skeetkonkurrence.

Det var de samme placeringer, som de to unge skytter havde kvalificeret sig til finalen i, hvor de havde ramt henholdsvis 120 og 119 duer.

I finalen kom de to danskere godt fra start, og de lå i spidsen det meste af konkurrencen. Derfor var der heller ingen tvivl om, at medaljerne skulle fordeles mellem dem og italienske Alessandro Calonaci.

Da det hele spidsede til trak Alexander Karlsen fra, men efter en usædvanlig situation fik Alexander Karlsen dømt bom på to duer på stand fire, og dermed var det helt lige mellem de to danskere og italieneren inden de sidste 14 duer.

Her missede først Alexander Karlsen en due, men da også Emil Petersen missede den sidste på stand fem, måtte den forsvarende juniorverdensmester, trods samme pointantal som Karlsen, forlade finalen som nr. tre, da han var en placering dårligere i den indledende skydning.

På de sidste ti duer kunne Alexander Karlsen ikke stille meget op, og han måtte se sig slået med to duer af Calonaci, der var med ved sit første EM.

Det var første gang Alexander Karlsen kunne trække en international mesterskabsmedalje om halsen. Han har dog allerede en EM-sølvmedalje i skabet, da han sammen med Emil Petersen og Johan Birklykke i 2017 blev nr. to i holdkonkurrencen.

Han sagde efter finalen:

– Alt i alt er jeg rigtig glad for mit resultat – 120/125 – det er mit bedste resultat internationalt. Jeg gik ind til finalen med højt humør og stærk mentalitet, jeg skulle ud og nyde det.

– Jeg laver så en begynderfejl på stand 4, som koster, men det er, hvad det er. Jeg er rigtig glad for min sølv medalje, fortæller en stolt Alexander Karlsen.

Bronzemedaljen var den tredje EM-bronze i træk for Emil Petersen. Dermed har han fire individuelle medaljer fra de seneste fire mesterskaber.

Han var glad for endnu engang at tage en medalje med hjem, men ville også gerne have byttet den til et andet metal:

– Jeg er glad for at have vundet min tredje EM-medalje. At det igen skulle være en bronze er måske en smule frustrerende, men den er stadig meget god at skrive på CV’et.

– Min indledende skydning er jeg også fint tilfreds med. Desværre var jeg uheldig, at vinden tog kraftigt til frem mod min sidste runde, og det blev jeg så straffet for. Nu er næste step VM, hvor min titel skal forsvares, lyder det fra Emil Petersen.

Se alle resultater her.

Finalen kan genses her.

Fredag gælder det herrernes konkurrence, når de skyder de sidste 75 duer. Inden dag to ligger Jesper Hansen godt til i toppen med 49, mens Johan Birklykke og Mikkel Petersen befinder sig længere nede i rækkerne – begge med 44 duer ud af 50.

Opdateret: 20.42

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »