Drilsk vind venter ved EM

on July 23 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Drilsk vind venter ved EM

Mandag gælder det herrernes konkurrence på 60 liggende, og her kan især vinden blive en faktor. Banerne i Baku er kendt for at være blæsende, og det er derfor ikke en tilfældighed, at hovedstaden i Aserbajdsjan har fået tilnavnet ”vindens by”.

Ved dagens PET (pre-event training) fik skytterne mulighed for at teste forholdene på ”deres” konkurrencebane. Torben Grimmel brugte tiden på at prøve banen af i forhold til vind og vejr:
– Den sidste dag her har vi jo vores egen bane, så jeg finder simpelthen ud af, om der er nogle små finurlige detaljer, jeg skal være opmærksom på med banen. Det gør selvfølgelig en forskel at have skudt på mange baner og have masser af erfaring med sig, om ikke andet så for at vide hvad man skal gøre i forhold til de forskellige problemstillinger, man nu måtte stå overfor. Så PET handler for mig om lige at afkode, hvad der er at afkode, fortæller Torben Grimmel.

Den berømte vind viste sig dog ikke ved dagens træning, og derfor pakkede Torben Grimmel riflen ned efter kun 15 skud:
– I dag var der ikke rigtig noget blæsevejr, så derfor skød jeg ikke så meget. Det har jeg ikke behov for. Hvis jeg ikke kan det nu, så kan jeg det heller ikke i morgen. Så der er ingen grund til at ligge og træne fuldstændig vanvittigt meget. Jeg har det bedst med at være frisk, så jeg skyder ikke så meget op til selve konkurrencen. Det er mest for at være tændt, når jeg skal skyde, og for at være sulten på resultatet. Så kan jeg gå til det med et frisk sind. Følelsen i dag var okay, men der er jo ingen garantier forbundet med det – men så langt så godt.

Torben Grimmel har dog planen klar, hvis vinden viser sig under mandagens kvalifikation:
– Der er forskellige måder at håndtere vinden på. Den måde jeg gør det på er ikke nødvendigvis det, de fleste gør. Jeg holder for vinden, hvilket vil sige, at jeg sigter væk fra midten, når det blæser. Det kræver en hel del træning og erfaring at gøre det godt, men jeg har en rimelig god ide om, hvor jeg så rammer, når jeg sigter et andet sted end på midten. En ting er at du kan pege derud, noget andet er, at du kan holde spændingen i, at man ikke slapper af, lige når man skyder skuddet. Så det er lidt tricky, men det er den måde, jeg gør det på.

– Det gør, at jeg får en vis portion frihed, når vinden skifter fra den ene side til den anden, hvilket den ofte gør her på banen. Så kan jeg stadig finde ud af at holde både den ene og den anden side, og derfor kan jeg skyde på rigtig meget.

Og det giver også Torben Grimmel en fordel, når det kommer til tidspresset:
– Det giver mig frihed i den forstand, at tidsrammen er begrænset, og når det blæser, så er der rigtig mange, der bliver presset på tiden, fordi de ligger og venter og venter på, at vinden er rigtig. I og med at jeg kan skyde relativt hurtigt, så skal jeg ikke gå på kompromis, fordi tiden er ved at løbe ud. Når jeg bare gør, som jeg træner, så bliver det mere en-til-en-skydning i forhold til træningen, fortæller Torben Grimmel efter dagens PET.

Torben Grimmel skal sammen med Kenneth Nielsen og Esben Jakobsen skyde kvalifikation mandag kl. 07.00. Hvis du vil se om den danske herrer kan styre vinden kan du følge med live her.

EM i Baku afvikles fra d. 22. juli til d. 4. august. Du kan følge de danske skytter tæt på både Facebook, Instagram og Twitter.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »