ELITESATSNING

on March 6 by

 

Klik her for at læse Elite- og landsholdskoncept 2013-2020 >

Elitesatsning
I vores elitesatsning arbejder vi sammen med Team Danmark med skytterne i 3 forskellige grupper:

  • Verdensklasseatleter
  • Eliteatleter
  • Team Danmark-atleter

Skytterne i elitesatsningen arbejder med en individuel udviklingsplan, som beskriver udøverens målsætninger, samt hvordan udøveren skal arbejde for at nå sine mål. I løbet af året arbejder udøveren aktivt med sin udviklingsplan sammen med sin landstræner.


Verdensklasseatleter

Verdensklasseatleter er en satsning på udøvere, som i dag er af verdensklasse. Det vil sige skytter, som er i verdenseliten (dokumenteret placering blandt top 8 ved EM, VM og/eller OL i løbet af det sidste år). Skytterne i denne gruppe får en rigtig god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp og individuel støtte for at præstere i top ved mesterskaber som EM, VM og/eller OL.

Skytter i gruppen i 2016
Stine Nielsen, riffel / Fotos >Profil og resultater på ISSFs side
Jesper Hansen, flugt / Fotos > / OL-fotos > / Se profil og resultater på ISSFs side
Torben Grimmel, riffel / Fotos > / Profil og resultater på ISSFs side


Eliteatleter

Eliteatleter er en satsning på udøvere, som har resultatperspektiv til at opnå top 8-placering ved EM, VM og/eller OL inden for 2 år. Udøveren skal have været placeret på plads 9-20 ved EM eller OL eller plads 9-25 ved VM og/i løbet af det sidste år for at indgå i eliteatletgruppen. Skytterne i denne gruppe får en god støtte i form af lejre, konkurrencer, eksperthjælp samt i nogle tilfælde en mindre individuel støtte.

Skytter i gruppen i 2016
Emil Petersen, flugt

Verdensklasseatleter og Eliteatleter har direkte adgang til Team Danmark ekspertydelser (sportsmedicin, fysiologi, psykologi og alle øvrige servicetilbud, uddannelse- og karrieretilbud, bolig- og spiseordninger, fysiske træningsfaciliteter såsom Fitness-DK kort mv.)

 

Bruttogruppe-atleter
Bruttogruppe-atleter er udøvere, som satser mod VM 2018 og OL 2020. Udøveren skal have opnået et resultatniveau og have en udviklingspotentiale, som viser at han/hun har en stor chance for at opnå kvalifikationerne til at blive eliteatlet inden for 4 år. Udøveren skal have et stort indre drive for at gennemføre en elitesatsning.

Skytter i gruppen i 2016
Rikke Mæng, riffel / Fotos > / Profil og resultater på ISSFs side >
Esben Jakobsen, riffel / Profil og resultater på ISSFs side >
Niels H. Overgaard, riffel
Kristian Thomsen, riffel
Frederik Larsen, pistol
Mikkel Petersen, flugt

Team Danmark-atleter har ikke direkte adgang til Team Danmarks ekspertydelser (sportsmedicin, fysiologi og psykologi), men kan som udgangspunkt benytte Team Danmarks øvrige servicetilbud (uddannelses- og karrieretilbud, bolig- og spiseordninger og fysiske træningsfaciliteter mv.).

For optagelse som Team Danmark-atlet kigger vi på en samlet vurdering af:
1. Resultater og resultatudvikling ved internationale konkurrencer, udtagelsesskydninger og DM
2. Fysisk, teknisk, mental, taktisk udvikling
3. Træningsmængde samt kvalitet/disciplin i træningen
4. Engagement (evne til at leve som en eliteskytte udfra ovenstående definition af en elitesatsning)

Comments are closed.