EM 2021: 16 skytter udtaget

on April 28 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on EM 2021: 16 skytter udtaget

Holdet der skal repræsentere Danmark ved årets EM er nu udtaget. Dansk Skytte Union sender atleter afsted i disciplinerne skeet, pistol 10 meter, riffel 10 meter, riffel 50 meter og riffel 300 meter.

Årets EM afholdes i Osijek, Kroatien fra den 20. maj til 6. juni. Mesterskabet bliver en smule anderledes i år, da der skydes både indendørs og udendørs. Beslutningen om at slå 10 meter sammen med de øvrige discipliner til ét fælles EM kom efter, at Finland, som et resultat af corona-situationen, var nødsaget til at trække sig som EM-vært på 10 meter.

Det er ikke kun selve mesterskabet, der bliver anderledes, end vi kender det. Også udtagelserne har været påvirket af corona-situationen. Sportschef Linda Andersson forklarer:

– Det har været meget anderledes at lave udtagelserne til EM i år. Både fordi EM ligger så tidligt på sæsonen, men også pga. de vanskeligheder, som corona givet os i form af restriktioner, så vurderingsstævner og internationale konkurrencer blev indstillet. Det har gjort det svært at få gode vurderingsskydninger inden udtagelsen.

– Det har betydet, at udendørsdisciplinerne har haft max. to vurderingsskydninger (i nogle discipliner som skeet kun én udtagelse). Derfor har vi i år haft stort fokus på det punkt i udtagelsesreglerne, der går på ”ambitionsniveau, satsningsgrad og træningsbaggrund”. Dette omfatter bl.a. hvorvidt atleten har holdt sine aftaler ift. træningen og rapporteret tilbage til træneren om sin træning. Noget der har været ekstra vigtigt dette corona-år, hvor vi ikke altid har kunne mødes.

– Vi vil også fremover tydeliggøre, at dette er et vigtigt punkt i vores udtagelsesregler til internationale mesterskaber. Især på seniorniveau da vi ved, at hvis man skal være blandt de bedste i verden i 2021, så kræver det mange timers træning med meget høj kvalitet. Hvis man skal gå i en finale og have en chance for at vinde en medalje på et internationalt mesterskab, så er man nødt til at være forberedt på opgaven, forklarer Linda Andersson.

Målet er medaljer

På trods af en meget atypisk sæson så har det ikke ændret ved de ambitioner, den sportslige ledelse har for det kommende EM:

– I OL-disciplinerne er målsætningen at sikre finalepladser samt at vinde en medalje, for så gode er vores atleter. Vi er godt forberedt, og vi arbejder nu benhårdt den sidste måned, for at det skal lykkes. På holdsiden, inklusiv mixed team, har vi også seks stærke hold med, og der er målsætningen også at vinde medalje til Danmark, fortæller Linda Andersson.

Udtagelser

16 pistol-, riffel- og skeetskytter er udtaget til årets EM. Linda Andersson knytter følgende kommentarer til udtagelserne:

– Når det gælder riffel 10 meter dame, så er dette den sidste konkurrence inden OL-udtagelsen, og derfor har vi valgt at udtage fire skytter, hvoraf Stine Nielsen skyder MQS. På 10 meter har vi også valgt at fordele disciplinerne mellem de fire atleter på bedst mulig vis, da tre af dem også skyder 50 meter og har brug for energi til at præstere der, da de får et langt mesterskab.

– Når det gælder riffel 50 meter 60 skud liggende, så er det første gang, at den gennemføres som open klasse, vi kan derfor tilmelde tre dame- og tre herreskytter. Da det er svært med træningstider under mesterskabet, har vi valgt at bruge 60 skud liggende som træning op til konkurrencerne på riffel 50 meter 3×40 skud, så derfor stiller vi op med både damer og herrer i denne disciplin.

– På juniorsiden har corona-situationen også påvirket udtagelserne, og der er ved årets EM kun udtaget juniorskytter, der har en medaljechance ved mesterskabet.

Følgende atleter er udtaget til EM 2021:

Skeet herre
Jesper Hansen
Emil Petersen
Mikkel Petersen

Pistol 10m herre
Frederik Larsen

Pistol 10m damejunior
Michelle Wehage

Riffel 10m herre
Steffen Olsen
Nicklas Kildehøj

Riffel 10m dame
Rikke Mæng
Anna Skade Nielsen
Stephanie Grundsøe
Stine Nielsen (MQS)

Riffel 10m damejunior
Emma Koch
Josefine Laursen
Christine Jacobi

Riffel 50m 3×40 skud herre
Steffen Olsen
Niels Overgaard

Riffel 50m 3×40 skud dame
Stine Nielsen
Rikke Mæng
Stephanie Grundsøe

Riffel 50m 60 skud liggende open
Carsten Brandt
Steffen Olsen
Niels Overgaard
Stine Nielsen
Rikke Mæng
Stephanie Grundsøe

Riffel 300m 3×40 skud herre
Steffen Olsen

Riffel 300m 3×20 skud open
Steffen Olsen

Riffel 300m 60 skud liggende herre
Carsten Brandt
Steffen Olsen

I holdkonkurrencerne deltager følgende hold:

Skeet herre hold
Jesper Hansen
Emil Petersen
Mikkel Petersen

Riffel 10m mixed team
Anna Skade Nielsen/Steffen Olsen
Stine Nielsen/Nicklas Kildehøj

Riffel 10m dame hold
Rikke Mæng
Anna Nielsen
Stephanie Grundsøe

Riffel 10m damejunior hold
Emma Koch
Josefine Laursen
Christine Jacobi

Riffel 50m 3×40 skud dame hold
Stine Nielsen
Rikke Mæng
Stephanie Grundsøe

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »