EM: Dansk medalje og finaleplads på dag 2

on March 19 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on EM: Dansk medalje og finaleplads på dag 2

Tirsdag var der igen danskere på podiet ved EM 10 meter i Kroatien. Dagen bød derudover også på den første danske pistolfinale i 13 år.

Med en guldmedalje i bagagen fra EM’s førstedag kunne Stephanie Grundsøe gå ind til dagens konkurrence med masser af selvtillid – denne gang med holdkammerat Mikkel Damholt ved sin side. Det danske hold fulgte op på gårsdagens gode resultater, og i riffel mixed team skød de to danskere 833,3 samlet, og det var nok til en placering som nr. 3 i kvalifikationen og dermed en plads i finalen, der blev en spændende affære.

Her lå de to danskere sidst efter første serie, men de fik kæmpet sig op og var i løbet af finalen inde i kampen om en sølvmedalje. Finalen blev ekstra spændende, da danskerne måtte ud i shoot off mod det norske hold for at sikre sig en plads i top tre – her klarede de sig overlegent videre.

Mikkel Damholt og Stephanie Grundsøe kunne dog ikke hente det tyske hold, men de kunne stadig juble over bronzemedaljen:

– Det er første gang, vi er i en mixfinale. Vi var tæt på sidste år, det var lige ved og næsten, så i år der kom vi med, fortæller en glad Stephanie Grundsøe, der suppleres af Mikkel Damholt, der var tydeligt stolt over dagens præstation:

– Det er et rimelig nyt format, hvor forberedelsestiden er noget anderledes, så det er lidt ud over det sædvanlige, så derfor er det altid svært, synes jeg, at skyde en god kvalifikation på mix. Så det er fedt, sagde Mikkel Damholt om at slutte af med en bronzemedalje.

Også Nicklas Kildehøj og Josefine Laursen skød med i mixed team-konkurrencen. De sluttede på en flot 8. plads med 830,7 point – under to point fra en finaleplads

Senere på dagen var også pistolskytte Michelle Wehage på banen i damejuniorernes konkurrence. Her leverede hun en fantastisk præstation, da hun skød sig i sin første finale ved et internationalt mesterskab.

I kvalifikationen fik den 16-årige pistolskytte en svær start men kæmpede sig tilbage, og især 98 i 5. serie var medvirkende til, at Michelle Wehage rykkede op gennem feltet. Med 564 point efter sidste skud var danskeren derfor klar til finalen som 7. bedst.

I finalen formåede hun at ændre på denne placering, og hun sluttede på en absolut godkendt 5. plads. Hun var også rigtig glad umiddelbart efter finalen:

– Det er helt vildt, og jeg kan næsten ikke være i mig selv. Det var en kæmpe oplevelse, og jeg synes, det er helt vildt, at det lykkedes for mig, og at det også gik så godt. Jeg er bare tilfreds og stolt og glad, og det kunne ikke være bedre, sagde en lykkelig Michelle Wehage tirsdag aften.

Med sin finaleplads varr Michelle Wehage den første danske pistolskytte i en EM-finale i 13 år.

Se alle resultater fra EM her.

Onsdag venter kvartfinalen i riffeldamejuniorenes holdkonkurrence, hvor det danske hold med Stephanie Grundsøe, Josefine Laursen og Lærke Fabricius er kvalificeret.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »