EM: Fem skeetskytter udtaget

on July 3 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on EM: Fem skeetskytter udtaget

To navne var allerede offentliggjort, men nu er det fulde hold sat til ESC EM i flugt i august.

Der var dog ingen overraskelser i den trup, som der tirsdag blev sat navne på. Jesper Hansen og Emil Petersen var på forhånd udtaget, og de får selskab af Mikkel Petersen, Johan Birklykke og Alexander Karlsen, når der i august skal skydes lerduer i Leobersdorf, Østrig.

Jesper Hansen, Mikkel Petersen og Johan Birklykke er tilmeldt i herrerækken, mens Emil Petersen og Alexander Karlsen skyder med i juniorkonkurrencen.

Mikkel Petersen, Johan Birklykke og Alexander Karlsen er alle udtaget på baggrund af udtagelsesregel 3b. Mikkel Petersen skød ved Qatar Open 122, i en konkurrence hvor store dele af verdenseliten deltog, ligesom han ramte 120 duer på udtagelsen i Havndal. Johan Birklykke har 119 med fra udtagelsen i Havndal samt 119 fra Austrian Open. Desuden blev han nr. 17 med 117 træffere under ekstreme forhold ved World Cuppen på Malta. Alexander Karlsen har skudt 123 på udtagelsen i Aarhus.

Læs begrundelserne for udtagelsen af Jesper Hansen og Emil Petersen her.

Sportschef Linda Andersson ser et stort potentiale i det unge hold:

– Vi får et rigtig godt hold med ved EM i Østrig. På trods af et meget ungt hold, så kan vi få finaleplads og medalje i både senior- og juniorrækken, og det er som altid også det, vi går efter, fortæller Linda Andersson, som også sætter et par ord på de enkelte skytter:

– Jesper Hansen er selvfølgelig den mest rutinerede i gruppen, og som altid kommer han til at gå forrest ved dette EM. Han begynder nu at få styr på sit nye gevær, som vi har kæmpet med i denne sæson, men han er godt i gang med EM-forberedelserne med en målsætning om en finaleplads.

– Mikkel Petersen er i gang med skydetræningen igen efter et noget uheldigt cykelstyrt i sluttet af maj og skyder meget fornuftigt. Johan har været stabil ved de store internationale konkurrencer i år med 117-119 ved samtlige konkurrencer.

– Så det er et ungt men godt seniorhold, som vi sender til EM. Og der er bestemt gode muligheder for at holdet kan kvalificere sig til den nye holdfinale, hvor de otte bedste nationer kvalificerer sig.

– På juniorsiden har vi Emil Petersen, som har fortsat de gode takter fra forrige sæson, og han er netop kommet hjem med en guldmedalje fra junior-World Cup i Suhl. Derfor er Emils målsætning også en medalje ved EM.

– Alexander Karlsen har haft en lidt tung sæson, men i Aarhus viste han sit høje niveau, da han skød meget fine 123 træffere – og så lige på et tidspunkt hvor han havde brug for det ift. EM-udtagelsen. Det viser en stor mental styrke, lyder det fra sportschef Linda Andersson

EM i Leobersdorf afholdes fra d. 30. juli til 13. august. Ingen danske trapskytter er udtaget.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »