EM: To finalepladser til riffeljuniorerne

on February 20 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, Riffelsektionen, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on EM: To finalepladser til riffeljuniorerne

Tirsdag skulle de fem riffeljuniorer i konkurrence ved EM, og her blev det til to finalepladser.

Damejuniorerne lagde flot fra land, da Stephanie Grundsøe ved sit første EM skød sig i finalen med tredje bedste score i indledende, 625, point lød resultatet. I finalen fik hun en mere nervøs start, og hun havde svært ved at finde de dybe 10’ere. Derfor måtte Stephanie Grundsøe se sig elimineret som den første, og hun sluttede således på en samlet 8. plads.

Hun var dog glad efter sin præstation:

– Det var mega fedt. I indledende kom jeg godt fra start og kom ind i en god rytme, og fik holdt de pauser jeg skulle. Og det gav et rigtig godt resultat. I finalen var en rigtig god oplevelse, det var noget helt andet at stå i sådan en kæmpe finale med musik og mange tilskuere. Jeg er rigtig tilfreds med min indsats og debut til mit første EM, sagde en glad Stephanie Grundsøe efter konkurrencen.

For de to øvrige damejuniorer, Christinna Herskind og Anna Skade Nielsen, blev det til henholdsvis en 27. og 44. plads.

Christinna Herskind, der skød 618,7, sagde efter sin skydning:

– Jeg havde en lidt kaotisk start, hvor der blev tænkt lidt mere end nødvendigt over tingene, hvilket bidrog til nogle tekniske fejl. Heldigvis blev skydningen afsluttet på mere fornuftig vis.

Også Anna Skade Nielsen kæmpede lidt undervejs:

– Jeg synes jeg havde mange gode skud, men de var så ikke helt så gode alligevel, og jeg kunne ikke melde dem, som jeg ikke ved årsagen til, men måske fordi jeg er blevet syg, og derfor ikke havde det optimalt i kroppen. Hun sluttede på 615,8.

Damejuniorernes konkurrence blev vundet af Anna Janssen fra Tyskland, mens russiske Anastasiia Dereviagina og serbiske Marija Malic vandt henholdsvis sølv og bronze.

Tirsdag eftermiddag var det så herrejuniorernes tid, her stillede Danmark med to skytter, Mikkel Damholt og Nicklas Kildehøj.

Begge skytter fik en god start og kæmpede med om finalepladserne. Efter 60 skud lykkedes det Mikkel Damholt at sikre sig en af de otte pladser med 621,4 point, som var den 7. bedste score:

– Min kvalifikation var faktisk meget jævn, jeg mangler lidt dybe 10’ere men mine 9’ere kommer ikke så langt ud. Så kontrolleret og relativt afslappet. Måske havde jeg lidt for højt spændingsniveau, men det er sådan noget der skal arbejdes på, fortæller Mikkel Damholt.

I finalen lå han i den tunge ende, men med et par flotte comebacks, og blandt andet en 10.9’er i første eliminationsrunde, kæmpede han sig op på en 6. plads i et stærkt finalefelt:

– Med finalen der havde jeg den taktik at jeg skulle være offensiv. Hellere skyde et dårligt skud end at være defensiv og få flere dårlige skud på det. Det gik meget fint, jeg starter lidt sløvt, men jeg får styr på det og ender med at skyde en anstændig finale, sagde Mikkel Damholt efter konkurrencen.

Nicklas Kildehøj blev nummer 14 med 619,6:

– Det gik jo godt alt taget i betragtning. Jeg har lavet nogle ændringer i min skydestilling, så jeg er meget tilfreds. Det er meget rart at vide at jeg ligger i top 15, men jeg tænker ikke så meget over placeringen, det er ikke der mit fokus ligger, fortæller Nicklas Kildehøj.

Herrejuniorernes finale blev vundet af russiske Ilia Marsov, da han på sidste skud overhalede Filip Nepejchal, der ellers havde ført finalen fra start. Russeren Grigorii Shamakov vandt bronze.

Find alle resultater fra EM-konkurrencerne her.

Alle finaler kan desuden livestreames via ESC’s hjemmeside.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »