EM-guld til Jesper Hansen

on August 10 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on EM-guld til Jesper Hansen

En regnfuld fredag aften vandt Jesper Hansen guld i skeet efter en suveræn finaleskydning ved EM i Østrig.

Danskeren gik i finalen som nr. 6 efter af have ramt 122 duer ud af 125 i den indledende skydning.

Han fik ellers en svær start i finalen, hvor han missede et par duer, men han hentede hurtigt ind på sine konkurrenter. Med 20 duer igen lagde han sig i spidsen af konkurrencen, og derfra gik det kun én vej. De to tilbageværende modstandere, norske Erik Watdal og Alexander Zemlin lavede begge afgørende fejl, og inden de sidste ti duer var der derfor ingen tvivl om, at den rutinerede dansker ville tage sit første europamesterskab.

Med 55 duer ud af 60 mod norske Erik Watndals 52 kunne han sikkert række armene i vejret som ny europamester, mens russiske Alexander Zemlin vandt bronze.

Det var naturligvis en meget glad Jesper Hansen, der skulle sætte ord på præstationen efterfølgende:

– Jeg besluttede mig for inden finalen, at hvis jeg kunne se, at det gik min vej, så ville jeg bare nyde det. Så det er fantastisk, at det endelig lykkes efter en turbulent sæson, hvor det har virket på træningsbanen men ikke rigtigt til konkurrencerne. Så jeg er selvfølgelig rigtig glad og stolt nu.

– Det er dejligt, at det betaler sig i dag, og jeg kunne jo ikke have ønsket mig en bedre optakt frem mod VM. Det kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre uden den støtte og opbakning, jeg får fra mine sponsorer, Team Danmark, Dansk Skytte Union, klubben og ikke mindst min familie, fortæller Jesper Hansen.

Jesper Hansen kunne med sit EM-guld øge den samlede danske medaljehøst ved EM til tre medaljer, efter Alexander Karlsen og Emil Petersen torsdag vandt henholdsvis sølv og bronze i juniorernes skeetkonkurrence.

Også Dansk Skytte Unions sportschef, Linda Andersson, jublede over triumfen:

– Jeg er så stolt af Jesper men også af hele holdet, der er med her i Østrig. Det er jo EM og VM, vi arbejder frem mod hele året, og det er der vi skal præstere, og det gør vi. Det er helt fantastisk, siger Linda Andersson og fortsætter:

– Jesper og Emil har fået nye geværer til denne sæson, så det har vi kæmpet meget med. Vi er gået lidt tilbage til det velkendte, og det er skønt at se, at det giver resultater nu. Vi skulle bare være tålmodige.

– Tingene har virkelig fungeret i dag, ligesom det også var en fornøjelse at se Alexander og Emil i går. Det har været udfordrende undervejs, men de har håndteret det så flot.

– Jeg er nødt til at sende en stor tak til Team Danmark, Dansk Skytte Union og alle vores sponsorer. Det havde ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke vi havde deres støtte til dette projekt. I år har bare været en rigtig flot sæson, og vi har stadig VM til gode, så i dag er jeg en meget tilfreds sportschef, slutter Linda Andersson.

Mikkel Petersen og Johan Birklykke sluttede som henholdsvis nr. 54 og 56 – begge med 113.

Se alle resultater fra herrernes konkurrencen her.

Finalen kan genses her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »