EM på 10 meter afholdes efter nye ISSF-regler i 2018

on December 11 | in AKTUELT, ESC, ISSF, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER | by | with Comments Off on EM på 10 meter afholdes efter nye ISSF-regler i 2018

Nye ISSF-regler tages i brug allerede ved det første store internationale mesterskab i 2018, EM på 10 meter i Györ.

I november godkendte ISSF’s Executive Committee ændringer i reglerne alle dameevents. Ændringerne betyder, at damerne fremover skyder samme antal skud/duer som herrerne. Som en konsekvens heraf har ESC meddelt, at EM på 10 meter i Györ i februar 2018 skal afvikles efter de nye regler. Damerne skyder således det samme antal skud som herrerne i kvalifikationen ved alle events, ligesom der vil være et nyt finaleformat i mixed-konkurrencerne.

Generelt mener Sportschef Linda Andersson, at ændringerne er positive, men hun ser dog en udfordring i, at også juniorerne skal skyde efter de nye regler:

– I grund og bund synes jeg, at det for de fleste discipliner er godt, at damerne skal skyde lige så mange skud som herrerne. Derimod mener jeg ikke, at det nødvendigvis er lige så god en ide for juniorerne. Jeg tror, det kan presse en del juniorer til alt for tidligt at træne mere teknisk træning, når de egentlig behøver mere tid til at opbygge en god fysik, så deres krop kan klare presset fra den hårde tekniske træning, som de kommer til at arbejde med gennem mange år som eliteatleter, fortæller Linda Andersson.

Hun tror dog ikke, at ændringerne på sigt kommer til at betyde noget for damernes resultater:

– Rent konkurrencemæssigt tror jeg ikke, det gør den store forskel for resultaterne. Vi ser jo, at damerne i nogle discipliner, som f.eks. luftriffel, er lige så gode som mændene. Måske vil vi dog se, at damernes resultater i gennemsnit pr. serie vil gå ned i starten, men herefter vil de hurtigt kunne følge med herrerne i flere discipliner, slutter sportschefen.

Ændringerne har også medført, at udtagelsesreglerne tilpasses de nye ISSF-regler. Ved den kommende EM-udtagelse, der afholdes under Gundsølille Open i januar 2018, skydes der således efter de nye regler. Det betyder, at kvalifikationskravet for damerne og damejuniorerne her er henholdsvis 624,0 og 620,2 på riffel samt 575 og 563 på pistol.

Se udtagelsesreglerne for EM på 10 meter her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »