Emil Petersen er ny juniorverdensmester i skeet

on September 9 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Emil Petersen er ny juniorverdensmester i skeet

Jetsmarkskytten satte alle konkurrenter til vægs i finalen, og efter 54 duer kunne Emil Petersen hæve geværet over hovedet som ny juniorverdensmester.

Emil Petersen gik ellers i finalen som nr. seks, da han kun lige akkurat havde sikret finalepladsen i en shoot off efter 119 i kvalifikationen. Han skulle derfor skyde mere end konkurrenterne for ikke at risikere elimination. Efter en lidt nervøs start fik han styr på duerne og satte 32 i træk. Han lagde sig dermed i front og den føring holdt hele vejen.

Det var naturligvis en lykkelig Emil Petersen, der skulle sætte ord på sin skydning:

– Jeg er ovenud lykkelig for min præstation i dag. Det er den fedeste følelse at kunne kalde sig selv for verdensmester, og at alle de timers hård træning giver pote, fortalte Emil Petersen umiddelbart efter finalen.

I kampen om guldet slog han italienske Sdruccioli, der også vandt sølv ved EM i august, her var det dog en anden dansker, der slog italieneren, nemlig Johan Birklykke.

Johan Birklykke var heller ikke langt fra at følge Emil Petersen i finalen, med 117 i kvalifikationen sluttede han som nr. 12.

Både Emil Petersen og Johan Birklykke var i finalen ved EM i starten af august, hvor det var Johan der løb med sejren, mens Emil vandt bronze.

Se alle juniorresultater her.

Hos herrerne var der desværre ikke så meget at glæde sig over i skeetkonkurrencen. Både Jesper Hansen og Mikkel Petersen sluttede kvalifikationen med 116, og det rakte til henholdsvis en plads som nr. 52 og 55.

Mikkel Petersen fik en svær start, men han kom i de efterfølgende runder godt igen:

– VM var en omgang blandet skydning. Jeg startede ud med at være meget nervøs, men i de to næste runder får jeg fokuseret godt på min teknik i stedet for resultatet. De to sidste runder startede ud med to hurtige missere, hvilket resulterede i runder, hvor jeg virkelig skulle kæmpe for at holde gejsten oppe, og det kunne ses på resultatet, fortæller Mikkel Petersen og fortsætter:

– Det jeg tager med fra VM er den mentalitet, jeg skal bruge for at skyde mange – nemlig at fokus skal ligge på teknikken og udførelsen i stedet for træfferen. Jeg er skuffet over mit resultat i dette øjeblik, men jeg er sikker på, at om en uge kan jeg se tilbage på VM 2017 med positive øjne og bruge oplevelsen positivt fremadrettet, så jeg kan forbedre min skydning.

VM blev heller ikke hvad Jesper Hansen havde håbet, og han var bestemt ikke tilfreds med resultatet:

– Der var ikke rigtig noget der kom til at virke for mig herovre. Hver eneste lille fejl gav en forbier, så det var op af bakke. Jeg har meget at behandle og arbejde videre med efter denne tur. Toppen er ikke så langt væk, jeg skyder mere end ok til træning, så den sikkerhed skal jeg også have overført til konkurrencerne næste år. Og så skal jeg skyde mange flere konkurrencer for at være på toppen igen, fortalte Jesper Hansen.

Se alle seniorresultater her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »