EST-kursus afholdt for danske dommere

on June 18 | in AKTUELT, Nyheder, Strategispor, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on EST-kursus afholdt for danske dommere

På et nyligt afholdt kursus underviste Mikael Green sine dommerkollegaer i det at dømme ved stævner, hvor der skydes på elektroniske markeringsanlæg – noget der kan være med til at højne standarden ved danske stævner.

Initiativet til kurset kom fra dommerudvalget, da der indtil nu ikke har været et nationalt kursus i EST. Samtidig ønsker ISSF, at deltagere på det internationale kursus skal have været gennem et nationalt kursus først.

På kurset var deltagerne igennem både riffel- og pistoldiscipliner, da en EST-dommer skal kunne varetage begge områder. Dommerne blev bl.a. klogere på, hvordan EST beregner skudværdierne, og hvordan man kan tjekke, at markeringsanlægget fungerer korrekt. De var også igennem det at være EST-ansvarlig dommer ved et stævne, hvilke regler der gælder, samt hvilke straffe man får, hvis man bryder reglerne.

Elektroniske markeringsanlæg ved stævner giver ikke kun dommerne nogle hjælpemidler, det har også en række fordele for skytten og arrangøren, fortæller Mikael Green:

– Skytten slipper for udfordringerne ved skiveskift, og arrangøren kan hurtigere levere resultater med færre hjælpere. Godt vedligeholdt og kalibreret elektronisk markeringsanlæg giver den bedste resultatudmåling. Samtidig giver det mulighed for, her og nu, publikumsvisning til gavn og spænding for alle, der følger sporten, lyder det fra dommer Mikael Green.

En af grundene til at han selv er dommer er bl.a., at han er med til at give skytterne en god oplevelse på banen:

– Min personlige indgang til dommergerningen er, at en dommer ikke skal være midtpunkt men, med rettidig omhu og proaktivt virke, sørge for, at et stævne forløber så gnidningsfrit som muligt – i sportens ånd. Selvfølgelig skal en dommer tilse, at alt afvikles efter de gældende regler for disciplinen og skride ind ved brud på regler.

– Jeg er ikke dommer for spændingens skyld, men for at udøverne kan yde deres bedste under trygge og korrekte forhold. Et stævne med kaos på banerne og rod i resultaterne er ikke noget, der fremmer sporten, fortæller Mikael Green.

Som en del af strategiaftalen med DIF arbejder Dansk Skytte Union netop på at gøre danske stævner endnu bedre, og dygtige dommere en et af mange skridt på vejen, fortæller udviklingskonsulent Niels Pagel Jensen:

–  Vi vil rigtig gerne gøre vores nationale stævner endnu bedre. Både så vi forhåbentlig kan få flere deltagere, men også så de skytter der allerede deltager får endnu mere ud af vores stævner. Gode frivillige og dommerne er naturligvis med til at sikre, at alt ved et stævne kører efter reglerne, men de kan samtidig også sikre, at skytterne får en god oplevelse ved et stævne og derfor får endnu mere lyst til at tage hjem og træne i klubben og dygtiggøre sig inden for skydesporten.

Din forening kan måske også gøre noget for, at jeres stævner afvikles endnu bedre. Har I ikke elektroniske markeringsanlæg på jeres baner, kan I bl.a. overveje at søge midler gennem Foreningspuljen.

Dommerne der deltog på EST-kurset var Helle Mark, Gundsølille Skytteforening, Carsten Klich, Maribo Skytteforening, John Larsen, Rødovre Skytteforening, Ib Hansen, Hvidovre Skytte Kreds, og Peter Hansen, Ballerup Skytteforening. Alle fem har den internationale B-licens. Underviser på kurset var Mikael Green, der har dommer A-licens. På dommerlisten her finder I alle dommere under Dansk Skytte Union, som I kan kontakte, når jeres næste stævne skal afvikles.

Går du selv med overvejelser om at kaste dig over dommergerningen, forventes det at der afholdes dommerkursus i efteråret, forventet dato er 2.-4. november. Kontakt udviklingskonsulent Niels Pagel Jensen for at få direkte besked, når tilmeldingen åbner.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »