Et flot mesterskab trods misset finale

on September 8 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Et flot mesterskab trods misset finale

Det danske damehold kunne desværre ikke følge op på gårsdagens flotte resultater, da de i dag skød kvalifikationen på 50 meter 3×40 ved VM i Changwon. Ingen af de danske skytter fik det helt til at køre, selvom det var lige ved at lykkes for Rikke Mæng. Som bedste dansker blev hun nr. 19 med 1167 – kun fire point fra en finaleplads.

Hun lå godt med igennem de knælende og liggende, men i stående var hun uheldig med flere 9’ere lige rundt om 10’eren, og det kostede de afgørende point.

Riffelskytten var derfor forståeligt nok også frustreret efter konkurrencen:

– Det er pisseirriterende ikke at stå i den finale, fordi det følte jeg, at jeg kunne. Min skydning var egentlig skidegod. Jeg laver nogle dumme vindfejl, men det er i stående, det går galt – det ville bare ikke i dag. De var bare tynde de 9’ere, og så er det bare ikke nok. Så det er træls, men vi har trods alt en sølvmedalje, vi skal ned og have overrakt senere, siger Rikke Mæng.

Også Stine Nielsen kæmpede med at finde niveauet i dag til trods for en god optakt:

– Jeg synes, jeg var klar og havde fået nulstillet mig efter gårsdagens succes, det fyldte slet ikke i dag. Det var en ny dag og ny skydning, så jeg følte mig sindssygt klar til at skyde. Jeg var meget motiveret og havde godt humør, fortæller hun og fortsætter:

– Men jeg rammer aldrig det niveau, hvor jeg skal præstere, og det er pisseirriterende. Det gør helt ondt inden i, at det ikke lykkes at præstere, når det gælder – hverken på luft eller nu her. Man har trænet og knoklet helt vildt, så det gør ondt, når man ikke præsterer.

Hun kunne dog alligevel også trøste sig med den flotte holdpræstation, som dametrioen har leveret under VM:

– Det er godt at se, at vi som hold kan præstere der. Det er fedt. Stephanie er ny på det her seniorhold, men jeg synes, vi har fået en god holdånd, og det gør os kun stærkere, jo mere vi samarbejder, så det kan vi tage med, siger Stine Nielsen.

Landstræner Anne Grethe Jeppesen var også ærgerlig over at mangle de sidste marginaler i dagens kvalifikation:

– Vi mangler lige det sidste i dag, og det ærgrer selvfølgelig både mig og atleterne. Vi er ikke langt under, og vi er lidt uheldige, men sådan er det, fortæller hun.

VM er nu ovre for riffelskytterne på 10 og 50 meter, og derfor er der også noget at tage fat på, når skytterne vender hjem og gør klar til en ny sæson:

– Mesterskabet viser os, at vi har vigtige opgaver foran os. Hvis vi skal være med, på alle parametre, så er der noget, vi skal arbejde hårdt med.

Det var dog en meget tilfreds landstræner, der overordnet kunne se tilbage på den seneste uge:

– Det er sikkert, at jeg totalt set er superglad for resultaterne. Jeg er glad for medaljerne, det er velfortjent, og det viser meget om alt det gode arbejde, der gøres rundt om i Danmark.

– Totalt set har det været en strålende indsats. Vi fik en fantastisk verdensmester til historiebøgerne, og det var rigtig vigtigt, slutter Anne Grethe Jeppesen.

I dagens konkurrence på 50 meter 3×40 var det russiske Yulia Karimova, der løb med guldet, efterfulgt af Tysklands Isabella Straub og Snjezana Pejcic fra Kroatien på 2. og 3. pladsen. Alle resultater kan findes her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »