Fars dag: Fælles hobby giver store oplevelser

on June 5 | in AKTUELT, DSkyU, FLUGTNYHEDER, Nyheder, Strategispor | by | with Comments Off on Fars dag: Fælles hobby giver store oplevelser

For mange starter interessen for skydning, når de er med deres far på skydebanen. Mange prøver første gang at holde en pistol eller et gevær, når de sammen med deres far besøger den lokale skytteforening. Det var også tilfældet for Svend Erik og Kristian Svenningsen, der sammen deler interessen for OL-trap.

Som mange andre blev 22-årige Kristian Svenningsen interesseret i sporten, da han var med sin far, Svend Erik, på skydebanen:

– Jeg var ved at tage jagttegn og skulle træne op til at bestå haglskydeprøven. Her tog min far mig med ud og prøve de forskellige discipliner, hvor OL-trap altså fangede interessen, fortæller Kristian Svenningsen.

Og det med at blive introduceret for flugtskydning af sin far var også noget, Svend Erik kendte til:

– Jeg kom selv på en skydebane sammen med min far, da jeg var 12 år. Det blev hurtigt til ugens højdepunkt, og jeg tjente lidt penge ved at kaste lerduer i klubben. For daværende var alle kastemaskiner bemandet. Det kunne give til en æske patroner og 24 duer, husker 52-årige Svend Erik Svenningsen.

Han havde heller ikke de store betænkninger ved at tage sønnike med til skydning:

– Mine tanker var at lære ham at håndtere et jagtgevær, således at han kunne bestå jagttegnsprøven – jeg havde jo lidt kendskab til de meget forskellige skydeinstruktøres færdigheder mht. at håndtere et jagtgevær på en skydebane. Kristian var noget skeptisk, da der jo var uddannede instruktører på banen, men jeg fik da lov at komme med.

– Det kunne han så godt se en fordel i efter vores første besøg på skydebanen. Han fik jagttegn og bestod skydeprøven uden problemer, og vi fortsatte med at køre på skydebanen en gang imellem. OL-trap blev hurtigt valgt af Kristian, de andre discipliner var jo ikke sjove længere, på samme måde, når man havde prøvet OL-trap, her var noget udfordring. Fedt tænkte jeg og bakkede op, fortæller Svend Erik Svenningsen.

Sønnen Kristian er heller ikke i tvivl, om at han i fremtiden kunne finde på at introducere sine børn for skydning:

– Ja de skal helt sikkert have muligheden, hvis det vækker interesse. Det er jo en sport, der kan dyrkes af alle, og ligeså seriøst som man ønsker. Hvis ikke konkurrencelysten er der, så kan man sagtens have nogle hyggelige ture engang imellem for hyggens skyld.

Det giver nemlig far og søn mange gode opleverser at have samme hobby. Sammen var de to bl.a. med på en træningstur til Italien – arrangeret af Dansk Skytte Union:

– Som far er det rart at kunne dele sin passion med sin søn. Vi har mange gode timer sammen og får talt om mangt og meget ud over flugtskydning. Nu vi er begyndt at skyde OL-trap, har vi nogle fantastiske ture og oplevelser rundt om i verden på nogle skydeanlæg, man næsten ikke har fantasi til at forestille sig, fortæller Svend Erik, der nyder at have givet glæden ved skydesporten videre til sin søn:

– At se den passion han har fået for sporten. At tage på tur og se hvorledes han lader sig inspirere af verdenseliten. At se glæden i den unge mands øjne når han har skudt en rigtig god serie. Det er noget af det bedste.

Når de bliver spurgt om hvem der er bedst af de to, er der dog stadig enighed om, at seniors rutine giver ham en fordel – lidt endnu:

– Jeg er begyndt at have nogle bedre runder, men der er ret så dybe udsving, så den gamle topper stadig, siger Kristian, mens Svend Erik supplerer:

– Kristian skyder flere og flere serier bedre end jeg, og teknisk træner han rigtigt, så i meget nær fremtid henter han mig nok. Men mine mange skud med haglbøssen kommer mig stadig til hjælp indimellem, slutter Svend Erik Svenningsen.

Glædelig fars dag til alle fra Dansk Skytte Union. Og tak til alle de fædre der introducerer deres børn for skydning og sammen har glæde af skydesporten i foreningerne rundt om i Danmark.

Foto: Fra en træningssamling med den italienske OL-traptræner Rodolfo Vigano arrangeret af Dansk Skytte Union. Yderst fra højre: Kristian Svenningsen, Svend Erik Svenningsen og Rodolfo Vigano.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »