Fire atleter forhåndsudtaget til EM og VM 2018

on May 11 | in AKTUELT, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Fire atleter forhåndsudtaget til EM og VM 2018

Stine Nielsen, Rikke Mæng, Jesper Hansen og Emil Petersen er forhåndsudtaget til sommerens mesterskaber, EM i Leobersdorf og VM i Changwon.

– Vi ønsker at give vores bedste atleter mulighed for at kunne forberede sig helt optimalt frem mod sommerens EM og VM. Derfor har vi besluttet at forhåndsudtage fire atleter, fortæller sportschef Linda Andersson.

Hun uddyber baggrunden for udtagelsen her:

– Beslutningen er taget på det grundlag, at der for det første ikke er nogen tvivl om, at disse fire er de bedste atleter i deres respektive discipliner/klasser. For det andet ønsker vi, at de skal have ro til at udvikle en del tekniske ting, som giver dem bedre muligheder for at levere en toppræstation ved EM og VM.

– Derudover er udtagelsen også et led i den langsigtede satsning frem mod OL i Tokyo i 2020. Vi har brug for, at vores atleter er helt trygge ved deres teknik og geværer, så de kan præstere på top, når den meget vigtige 2019-sæson starter. Det er en sæson, hvor den første World Cup ligger allerede i februar måned, og det er ved VM i 2018 og på konkurrencer i 2019, at vi skal vinde kvotepladserne til OL i 2020, siger Linda Andersson.

Hun håber desuden, at folk i skydemiljøet vil vise forståelse for udtagelserne og støtte de danske atleter i deres forberedelser frem mod de kommende mesterskaber:

– Jeg håber, at folk vil have forståelse for, at dette er det bedste for vores topatleter, og at de skal have gode betingelser, så vi kan vinde EM-, VM- og OL-medaljer til Danmark.

Sportschefen understreger, at det kun er Team Danmarks verdensklasse- og eliteatleter, der kan blive forhåndsudtaget, da disse atleter igennem en lang periode har vist resultater på højt internationalt niveau, ligesom de arbejder med en meget seriøs satsning for at være en del af verdenstoppen.

De forhåndsudtagne atleter er:

Stine Nielsen – Udtaget til VM i riffel 10m dame
Stine Nielsen er verdensklasseatlet og regerende europamester på 10 meter. Hun har skudt to resultater over top 8 på udtagelsen i Gundsølille. Hun har desuden været i to World Cup-finaler i 2018.

Jesper Hansen – Udtaget til EM og VM i skeet herre
Jesper Hansen er verdensklasseatlet. Han har i 2018 vundet sølv med 124 træffer i indledende ved Qatar Open, hvor en stor del af verdenseliten deltog. Han har desuden været i shoot off om en finaleplads ved World Cuppen i Mexico. Jesper Hansen præsterer på et konstant højt niveau, til trods for at han stadigvæk arbejder med at blive helt tryg ved et nyt gevær.

Rikke Mæng Ibsen – Udtaget til VM i riffel 10m dame
Rikke Mæng er eliteatlet og blev i 2018 nummer fire ved EM på 10 meter, ligesom hun blev nummer ni (med samme pointantal som finaleplads) ved World Cuppen i USA. Hun har ligesom Stine Nielsen desuden skudt to resultater over top 8-resultat på udtagelse i Gundsølille.

Emil Petersen – Udtaget til EM og VM i skeet herrejunior
Emil Petersen er eliteatlet og regerende verdensmester for herrejuniorer. Han har i år fået et nyt gevær, som han stadigvæk arbejder med at blive helt tryg ved. Emil Petersen er udtaget til EM og VM som junior. Hvis han skal skyde EM og VM i seniorklassen, kræves det, at han præsterer resultater efter udtagelsesregel 3b.

EM for flugt afholdes i perioden 30. juli til 13. august i Leobersdorf i Østrig. VM i alle discipliner skydes i Changwon, Sydkorea fra den 31. august til 15. september.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »