Patroner

Første trap1 stævne en succes

on March 8 | in FLUGTNYHEDER, Flugtsektionen, Nyheder | by | with Comments Off on Første trap1 stævne en succes

Flot fremmøde til debuten på ny flugtskydningsdisciplin

Den nye disciplin trap1 (udtales som 1 på engelsk) blev skudt i gang i weekenden med sæsondebut i Viborg. Med 20 deltagere fik den nye FITASC-disciplin en flot modtagelse.

”Efter en forsigtig start hvor det var tydeligt, at det var en ny gruppe af skytter, som ikke kendte hinanden, blev der som dagen skred frem grinnet mere og mere på trods af, at vejret faktisk blev dårligere og opbygget en super stemning, 10 tal med pil op!” Fortæller en af deltagerne, Peter Aagaard Hertz fra Viborg Flugtskytteklub.

Peter er erfaren OL-trapskytte med mange worldcupdeltagelser i bagagen og på spørgsmålet om sin egen disciplin sammenlignet med trap1 analyserer han:
”Trap1 indeholder mange af de samme elementer, men er alligevel anderledes, specielt i den måde hvor duen skal ses, da det er et noget bredere område. Det fremgår også lidt af resultatlisten – de første seks er OL-trap folk og nr. 8, resten er nordisk trap eller sportingskytter. Der var en del skytter, som i den nye disciplin ikke kom op i den speed, som kræves: 5 meter længere afstand + længere flyvelængde i forhold til nordisk trap.” Fortæller Peter med reference til det af de fire trap1-programmer, der ved lodtrækning var valgt til denne skydning.

Peter Aagaard Hertz sluttede selv på en 3. plads. OL-trap skytten Ole Kristensen (Viborg) vandt med 91 af 100 duer. Se hele resultatlisten her.
Deltagerne kom fra mange forskellige discipliner, bl.a. 5 fra compak sporting, 1 jagtskydning, 5 nordisk trap og 7 fra OL-trap.

Yderligere to stævner og et DM er planlagt – kom og skyd den nye disciplin!
6. maj Odense, 100 duer, pris 250,-
17. juni Havndal, 100 duer, pris 250,-
2.-3. september i Vamdrup, 200 duer, pris 500,-

Fakta om Trap1
Kort og godt: Nordisk trap med højere hastighed, længere afstand og lidt anden vinkel. Eller OL-trap med lavere hastighed, om man vil.

Duer: 1 nikkedukkemaskine står ved OL-trap-graven og sender duerne ud i en 30-45 graders vinkel op til 65 meter. Efter 10 meter skal duens højde være mellem 1,5 og 3 meter, men højden varierer for hver due, så skytten ikke kender højden på forhånd. Der skydes serier af 25 og 100 duer pr. stævne og 200 til DM (2×100).

På standpladsen: Standpladser på linje som compak sporting og OL-trap og ikke i en halvbue som i nordisk trap. Rotation efter hvert 5. skud som i nordisk trap, dvs. skydeholdet skiftes til at skyde til 1 due, og når hver skytte har skudt til 5, så roteres der. Fri skydestilling. Kan være op til 6-mandshold med 1 venteposition.

Aldersklasser som i compak sporting, fra junior til superveteran. Årstal fremgår af tilmeldingssiden.

Stævnet afvikles på 1 bane.

Ammunition: Der må lades med 2 patroner, og begge må bruges til samme due. Max 28g.

Navnet: TrapOne (som 1 på engelsk). Disciplinen hed tidligere FITASC Automatic Trap 300.

Find reglerne her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »