Frederik Larsen bliver nr. 7 ved EM på 10 meter

on February 28 | in AKTUELT, Nyheder, PISTOLNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Frederik Larsen bliver nr. 7 ved EM på 10 meter

Fredag aften stod pistolskytte Frederik Larsen i sin første EM-finale. Det var samtidig den første danske EM-finale på pistol i 14 år.

Finalepladsen havde danskeren sikret efter en 6. plads i kvalifikationen, hvor han skød sit hidtil bedste internationale resultat. Gennem hele kvalifikationen holdt han et stabilt højt niveau, der kun blev brudt af et lille udfald i anden serie, og han kunne gå fra banen med 582 (98-94-97-99-96-98).

I finalen var spændingen i top, for det var ikke kun EM-medaljerne, der stod på spil – også to OL-kvotepladser skulle uddeles. Tre finaleskytter havde allerede en OL-billet, og derfor skulle fem atleter, inklusiv danske Frederik Larsen, kæmpe om de to pladser.

Finalen begyndte ikke optimalt, og en svær start sendte danskeren i bunden af finalefeltet gennem det meste af konkurrencen. Da den første finalist skulle elimineres, viste Frederik Larsen dog noget af den kølighed, der skaffede ham finalepladsen. Med 1,4 op til 7. pladsen satte han det sidste skud i 10’eren, og da lettiske Strautmanis skød 8.5, var det nok til at undgå elimination.

Desværre var springet op til 6. pladsen for stort, og Frederik Larsen måtte forlade finalen med en 7. plads. Umiddelbart efter var han da også ærgerlig over, at det ikke blev til mere:

– Jeg er skuffet over finalen og især min start. Jeg skulle ikke have smidt to point til at starte med, men hvem ved, hvad der så var sket. Men det irriterer mig lidt, at de ikke var der, fortæller Frederik Larsen.

– Indledende var lidt sjovere, jeg kommer godt fra start. I går jokede vi med, at nu startede jeg sikkert med en 98-serie, og så fucker det op i anden serie, som det plejer at gøre, når jeg kommer godt afsted. Men det gør det så egentlig ikke. Jeg skyder tre 9.9’ere, og det kunne lige så godt have været 10.0’ere. Så der ryger lidt der, men det kører stort set bare derfra. Jeg prøver lidt andet, end jeg har gjort det meste af året, så det var heldigt, at det hjalp mig, og godt at det virkede.

Selvom finalen ikke gik som håbet, så var det alligevel en oplevelse for den 25-årige skytte endelig at være med blandt de allerbedste:

– Det var fedt. Det har jeg ventet på i syv år, så det er rart at have den første, siger Frederik Larsen.

Landstræner Susanne Meyerhoff var også stolt af sin atlet:

– Når den første skuffelse over finalen lige har lagt sig, så er jeg sindssygt stolt over hans præstation i dag, og det hårde arbejde han har lagt for dagen de seneste tre år sammen med mig. Det viser, at hårdt arbejde betaler sig. Og igen, det er hans første finale, og det er bare svært, så det er en stor præstation.

Der var særligt noget, hun gerne ville fremhæve fra dagens skydning:

– Hans ordentlighed og hans tålmodighed. Han er meget selvdisciplineret, og han arbejder med de ting, vi har aftalt. Men han er heller ikke mere stædig, end at han godt kan ændre strategi, hvis der er brug for det. Så tager han lige den pause, der er brug for, og så starter han forfra. Det her er ligesom kulminationen på mange måneders hårdt arbejde, så jeg er mega stolt, fortæller Susanne Meyerhoff.

Guldet blev vundet af russiske Artem Chernousov, mens Paolo Monna fra Italien vandt sølv og tyrkiske Ismail Keles bronze. De to OL-kvotepladser gik til italieneren og Jurak Tuzinsky fra Slovakiet.

Alle resultater fra EM på 10 meter kan findes her.

Dagens pistolfinale kan genses her.

Sidst en dansker var i en senior EM-finale på pistol (ISSF), var i 2006, da landstræner Susanne Meyerhoff vandt karrierens fjerde EM-guld.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »