Fysisk træning i Ølstykke og Aulum

on January 24 | in AKTUELT, ATK, DSkyU, FLUGTNYHEDER, Nyheder, PISTOLNYHEDER, RIFFELNYHEDER | by | with Comments Off on Fysisk træning i Ølstykke og Aulum

Fysisk træning er en fast del af holdtræningen for de to ATK-klubber, Aulum Skytteforening og Ølstykke Skytteforening. Her fortæller Erik Bukalo, Aulum og Nikolaj Kannik, Ølstykke om træningen i de to foreninger og fordelene ved fysisk træning som en del af holdtræningen for børn og unge.
.

Hvordan laver I fysisk træning?
Ølstykke: Vores fysiske træning foregår i forbindelse med Vejen til Toppen, som er den holdtræning Ølstykke Skytteforening udbyder. Hver træningspas indledes altid med opvarmning og udstrækningsøvelser (10-15 min) og afsluttes altid med fysiske træningsøvelser såsom lunges (udfaldsskridt, ATK-bogen s. 113), armbøjninger, planke osv. Skytterne involveres i opvarmning ved, at de på tur spørges til hvilken opvarmningsøvelse, der “nu” skal laves. Dermed opnår vi, at den enkelte skytte får ejerskab af opvarmningen. Alle der er på baneafsnittet under opvarmning deltager, dvs. både skytter, trænere og forældre. Det er derfor ikke pinligt at skulle stå og lave opvarmning “alene”, mens andre kigger på. Den fysiske træning, som afslutter hvert træningspas, kan også sagtens inkludere et konkurrenceelement, f.eks. som plankekrig (s. 45 i ATK-bogen) eller lign.

Aulum: Vi laver fysisk træning taget blandt andet fra ATK-bogen og lidt fra håndbold. Vi laver fysisk træning hver gang inden træning dog i varierende grad. F.eks. bruger vi den lange gang i idrætscenteret lige ude foran vores opholdslokale.

En naboforening var også nysgerrig for at vide mere om Aulums fysiske træning og for at se, hvordan de starter med opvarmning, og hvad/hvordan de træner børneskytter. Erik Bukalo fortæller:
– Den ene af trænerne fra naboforeningen havde sin datter med, som deltog på vores hold to. I dag kom en tilbagemelding, de syntes også, opvarmning er utroligt positivt, da det giver sammenhold at varme op i hold. Datteren havde endda sagt, at hun godt ville skyde hos os, hvis de ikke fik lavet noget lignede hjemme i foreningen.
.

Hvad er fordelen ved fysisk træning?
Ølstykke: Vi ser ikke den fysiske træning for vores børn og unge skytter som en opbyggende træning, dvs. vi skal ikke forbedre deres fysiske form. Men den er et vigtigt element i at forberede dem på deres senere karriere inden for skydning som eliteidræt. Ved at fysisk træning bliver en naturlig del af træning som barn og ung skytte, vil det være mere naturligt at fortsætte dette i en senere skydekarriere.

Aulum: Vores børn er glade for det samvær, der er, lige fra de kommer og mødes med de andre fra deres hold. Forældrene følger med og får lidt ejerskab af det hold, deres børn er med på. Det giver godt sammenhold.
.

Hvad har det betydet for foreningen, at I har indført fysisk træning?
Ølstykke: At vores holdtræning som inkluderer fysisk træning er med til at øge det sociale samvær blandt skytter og trænere.

Aulum: Det er nemmere at holde på skytterne, og vi har fået flere medlemmer, fordi det er sjovt at gå til skydning.
.

Hvad er jeres bedste tips til andre foreninger, der vil i gang med fysisk træning?
Ølstykke: At lade fysisk træning indgå som en naturlig og vedværende del af holdtræning for at sikre en endnu mere alsidig træning til forskel for tivoliskydning.

Aulum: Det er bare med at komme i gang!
.

Vælg udvikling til
Begge klubber har truffet en aktiv beslutning om, at de vil udviklingen, og at de vil tilbyde deres medlemmer et attraktivt tilbud med uddannede trænere, holdtræning efter ATK og sjov fysisk træning for børnene. De er nu to ud af ni klubber, som er ved at blive certificeret efter Skydesportens Aldersrelaterede TræningsKoncept.

Aulum deltog i den første træner 1-uddannelse, der blev afholdt med det nye materiale tilbage i sensommeren 2015 og prioriterede at sende hele syv trænere afsted for at sikre samme udgangspunkt for hele trænerstaben og bestyrelsen. På træneruddannelsen er der vigtig læring at hente om at lave både holdtræning og fysisk træning, og hvordan de to kan understøtte hinanden, så for Aulum har træneruddannelsen været et godt sted at starte.

I udgangspunktet adskiller de to klubber med henholdsvis 88 og 114 medlemmer sig ikke fra langt de fleste andre skytteforeninger. Forskellen er, at de to klubber har valgt den spændende træning til og har motiverede frivillige. Ølstykke og Aulum er eksempler til efterfølgelse og beviser, at hvis man som klub er villig til at forbedre sig, så er det muligt at rykke klubben, få meget mere kvalitet og skabe succes med fysisk træning.

Kom og se hvordan Ølstykke laver holdtræning og fysisk træning, når de på mandag holder ATK-inspirationsdag. Læs mere her.

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »