Glade deltagere på våbenteknisk kursus

on September 5 | in FLUGTNYHEDER, Nyheder, UDDANNELSE & KURSER | by | with Comments Off on Glade deltagere på våbenteknisk kursus

– Jeg syntes, det var et rigtig godt kursus. Jeg fandt bl.a. ud af, at mit gevær var for kort. Nu er det blevet forlænget, og efterfølgende har jeg ramt flere duer, fortæller deltager.

Det våbentekniske kursus for flugtskytter er netop blevet afholdt i både Aarhus og København og med meget positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Én skrev om kurset på Facebook:

– Vi kom grundigt og sikkert igennem alle dele af tilpasning af våben, og fik alle de gode tips til efterfølgende tørtræning derhjemme. De fleste kender teorien bag, men de færreste prioriterer at tjekke ordentligt op på det i praksis, og endnu færre (er min fornemmelse) får trænet hjemme i stuen. Kurset her ville jeg bare ønske, jeg havde stiftet bekendtskab med, FØR jeg begyndte at øve mig til haglprøve, til flugtskydning og jagt. Det ville have sparret mange frustrationer og velmenende skytters hjælp at have haft et gevær, der passede fra begyndelsen. Sjovt nok fik jeg store roser af dommeren til en pokalskydning 5 dage senere for min rolige montering (Næste gang rammer jeg måske duerne også 🙂 ). Kurset får mine varmeste anbefalinger – både til ny-jægeren og til de garvede.

Underviser og uddannelsesansvarlig i flugtsektionen Michael Hansen siger:
– Det var sjovt at se instruktører gennem mange år deltage på kurset og se det positive i vores nye kursus. Det er jeg virkelig imponeret over. Det viser, at folk ikke siger nej til at lære noget nyt. De kan jo netop se problemet, når skytterne kommer med et bukket vandrør for at skyde. Det bliver meget nemmere for både instruktøren og skytten, når våbnet passer.

Og fortsætter:

– Den her gang har vi haft deltagelse af en våbenforhandler, der har givet rigtig god tilbagemelding. Det er jeg virkelig glad for, at forhandlere ser vigtigheden i våbentilpasning

Lær på det våbentekniske skyttekursus for flugtskytter blandt andet om:

  • Valg af våben
  • Skæftetyper
  • Montering (anslag)
  • Tilpasning af våben
  • Medbring eget våben, hvis haves, og få testet om det passer

Kurset tager 3 timer og kan afholdes på hverdagsaften i klubhuset.

Våbenteknisk kursus er for alle
Deltagerne var både erfarne skytter og kommende skytter, der endnu ikke har købt eget våben. Oplagt målgruppe er:

  • Personer der netop har taget jagttegn, men endnu ikke har købt eget våben eller bestået haglskydeprøven
  • Våbenejere der er på udkig efter nyt våben, men vil lære mere om tilpasning af våben for at købe det rette
  • Instruktører, som vil vide mere om våbentilpasning for at hjælpe nye skytter til rigtigt indkøb første gang
  • Nysgerrige skytter og frivillige, uanset alder og erfaring.

Som noget helt nyt er kurset også åbent for skytter, der ikke er medlem af en forening under Dansk Skytte Union. Prisen er 250 kr. for medlemmer og ikke-medlemmer under 24 år. Skytter over 24 år, der ikke er medlem betaler 375 kr.

Læs mere om kursets indhold her.

Du kan deltage på næste kursus
Endnu flere kurser er på vej de kommende måneder over hele landet.

Skriv til Kim Skovholm på Dansk Skytte Unions kontor eller ring på 40510692 og få direkte besked, når tilmeldingen åbner til et kursus nær dig.

Deltagerne fik meget ud af kurset
Citater fra 4 forskellige skytter:
– Jeg syntes, det var et rigtig godt kursus. Jeg fandt bl.a. ud af, at mit gevær var for kort. Nu er det blevet forlænget, og efterfølgende har jeg ramt flere duer.

– Det var et rigtig godt kursus. Jeg har lært meget, og Michael Hansen er god til at undervise. Han forklarer det, så det er nemt at forstå.

– Jeg synes helt klart, kurset er at anbefale til jægere og nye skytter generelt, fordi det er rettet imod det, nye skytter nærmest aldrig bliver vejledt i, når de tager jagttegn – dvs. hvad det betyder, at våbnet skal passe til personen, og hvordan det skydetekniske håndværk kan udføres effektivt.

– Alt i alt var kursuset meget lærerigt. Hvis der bliver udbudt andre kurser, vil jeg helt sikkert deltage.

Stor tak til KFK og ÅFK for at lægge lokaler til kurserne.

 

 

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »