Hædersbevisninger 2017: Se alle prismodtagerne

on March 18 | in AKTUELT, DSkyU, Nyheder, Repræsentantskabsmøde | by | with Comments Off on Hædersbevisninger 2017: Se alle prismodtagerne

Der blev traditionen tro uddelt hædersbevisninger under det årlige repræsentantskabsmøde. Se alle modtagerne her.

 

Erik Sætter-Lassens Vandrekæde

Torben Grimmel, Skytteklubben DSB/ASF

Torben Grimmel modtager Erik Sætter-Lassens Vandrekæde for sine flotte resultater i 2016 og 2017.

Torben Grimmel har i de foregående to år opnået store resultater. Det er en utrolig bedrift af vinde fire ud af otte World Cups på riffel 60 liggende. Som den sidste store afslutning vandt Torben også World Cup-finalen i 2017, hvor han forbedrede sin egen verdensrekord til 250,6. En verdensrekord der vil stå til evig tid, da det var den sidste World Cup-finale, der vil blive skudt i denne disciplin.

Det Torben Grimmel har opnået gennem de sidste par år er helt overvældende. Det er svært at forstille sig, at vi i Danmark igen vil få en skytte, der er så dominerende, som Torben har været i sin disciplin. Torben Grimmel har opnået utroligt meget i sin mange år som topskytte, og han afsluttede sin karriere, som en af de største atleter Dansk Skytte Union har haft.

Med vandrekæden skal Torben Grimmel anerkendes for sine flotte resultater de seneste to år. Samtidig ønskes han al held og lykke fremover.

 

Erik Sætter-Lassens Lederpokal

Erik Mouritsen, Næstformand Dansk Skytte Union

Erik Mouritsen modtager Erik Sætter-Lassens Lederpokal for sit store arbejde i unionsstyrelsen. Erik har siddet i Dansk Skytte Unions bestyrelse siden 2011, og det der især har karakteriseret hans arbejde er, at han som person altid er klar og udviklingsparat.

Erik Mouritsen har gennem de seneste år stået i spidsen for de ændringer, som Dansk Skytte Unions organisation har gennemgået, og han har gennem sit store arbejde været med til at sikre en model, der er mere enkel og gennemskuelig. Det har været en hård nød at knække, men det er lykkes for ham at bringe Dansk Skytte Union et skridt nærmere det, som han mener er bedst for Dansk Skytte Unions fremtid.

Erik Mouritsen har også stået bag DIF-projektet med de nytilkomne strategispor. En ny opgave som han påtog sig uden videre, fordi det handlede om udvikling og Dansk Skytte Unions fremtid.

Han var lige ved at give op efter en cykelulykke, men med lidt overtalelse og support indvilgede han heldigvis i at arbejde videre og gøre de projekter, som han var gået i gang med, færdige. Og nu har han mod på nye opgaver.

Erik Mouritsen har i processen været villig til at gå på kompromis, og det er noget af det, som kendetegner ham. Det er en god egenskab at have med sig, og et værktøj som han også får brug i det videre forløb som næstformand. En opgave er løst og nye venter.

Unionsstyrelsen vil gerne sige en stor tak til Erik Mouritsen for indsatsen, og de ser frem til sammen at arbejde for fremtiden i Dansk Skytte Union.

 

Poul Glesner’s Fortjenstpokal

Bent Kruse, Ballerup Skytteforening

Bent Kruse modtager Poul Glesner’s Fortjenstpokal for sit store arbejde i Ballerup Skytteforening. Bent har været formand i Ballerup i mere end 25 år, og skytteforeningen har været og er hans andet hjem. I mere end 219.150 timer har han stået i spidsen for det, der er gået fra at være en lille lokal forening til at blive en del af noget større og være kendt på landsplan. En forening som rummer mange forskellige skytter og altid er åben.

Som aktiv i Handelsbankens skytteafdeling for mere end 30 år siden, der anvendte Ballerup Skytteforenings baner, lå det ikke lige i kortene, at Bent Kruse skulle blive fremtidens mand for Ballerup Skytteforening. Bent blev dog hurtigt integreret i Ballerup Skytteforening, også selvom hans vestjyske aner aldrig har fornægtet ham – og heldigvis for det, for skepsis og sund fornuft hører med til at kunne drive en skytteforening.

Bent Kruses sociale engagement er stort, og det nyder klubbens medlemmer gavn af. Han har slidt flere biler op for at køre land og rige rundt for klubbens ungdomsskytter. Samtidig har Bent været med til, i flere omgange, at forbedre de fysiske rammer for alle foreningens medlemmer, pistol såvel som riffel, eliteskytte såvel som klubmedlem. Heldigvis får Bent også tid til at skyde selv, for han er god til at uddelegere opgaver.

Bent Kruse er indstillet til Poul Glesner’s Fortjenstpokal af Dansk Skytte Unions bestyrelse, da han i den grad er et godt eksempel på den uegennyttighed, der er en del af propositionerne for at modtage pokalen.

 

Kvindepokalen af 1988

Stine Nielsen, Særslev Skytteforening og Vejle Skytteforening

Stine Nielsen modtager Kvindepokalen for sine store resultater i 2017. Stine har gennem mange år vist, at hun er en skytte i den absolutte verdenstop, og de seneste par år er hun bare blevet ved med at bygge på. Stine er en alsidig skytte, og hun er altid en kandidat til topplaceringer på både 10 og 50 meter.

2017 startede for Stine fantastisk ud med en sølvmedalje ved EM på 10 meter. Det var hendes første seniormedalje ved et EM eller VM, efter hun de seneste år har været i flere finaler. Det var dog ikke kun på 10 meter, at Stine Nielsen havde succes i 2017. På 50 meter vandt hun World Cup-bronze i Gabala, ligesom hun skød sig i EM-finalen under mesterskaberne i Baku.

Stine Nielsen er en stædig dame, og hun vil være den bedste i verden. Hun har i 2017 vist, hvordan man rejser sig efter en nedtur, og det er det, der kendetegner en fighter og en rigtig sportsmand/kvinde.

Stine Nielsen er samtidig en stor rollemodel for mange af de yngre skytter. Hun er professionel i tilgang til sin sport, og hun arbejder benhårdt for at nå sine mål. Det er både på og uden for skydebanen, hvor hun sideløbende med sin skyttekarriere er ved at uddanne sig til pædagog.

Med Kvindepokalen skal Stine Nielsen anerkendes for sine flotte resultater i 2017 og samtidig roses for at være en fantastisk ambassadør for dansk skydning.

 

Veteranpokalen

Gert Poulsen, Fløng-Hedehusene Sportsskytteforening

Gert Poulsen modtager Veteranpokalen for sit store arbejde i Riffelsektionens veteranafdeling samt sit smittende humør og gode kammeratskab.

Gert Poulsen har arbejdet hårdt for at finde sponsorer til veteranafdelingen. Han har gjort en kæmpe indsats ved at opsøge adskillige virksomheder og overtale dem til at støtte Riffelsektionens veteranafdeling, så de har kunne forsætte med at udvikle deres stævneaktiviteter. Det har betydet, at en større kreds af skytter har kunnet deltage i flere stævner rundt omkring i Europa. Som mangeårig tømrermester skaffer han alverdens sponsorgaver, men også hans mangeårige kunder sætter så meget pris på ham, at veteranskytterne jævnligt får glæde af gode præmier.

Derudover er Gert Poulsen en meget aktiv skytte, som altid er med ude og skyde konkurrencer. Som alle andre vil Gert altid gerne vinde, men det er også vigtigt for ham at have det sjovt med alle de andre skytter, som er med til konkurrencen.

Gert Poulsen er en mand, som altid stiller op med et fantastisk humør. Han glæder sig både til at komme ud at skyde men også over at have mulighed for at deltage i et fællesskab, hvor der er plads til alle samt en masse skydning, glæde og grin. Han sætter altid fællesskabet højst, og det på en måde der ikke ses ret mange steder.

At årets veteran er vennernes ven viser han også med sin gavmildhed. Gert Poulsen har via gode venner tilegnet sig en bred viden inden for rødvin og portvin, og den deler han gerne med sine skyttevenner, både hvad viden angår, men også smagsprøver af hvad han opfatter som det ypperste inden for disse emner.

Gert Poulsen skal med Veteranpokalen anerkendes for sit store arbejde, og samtidig ønsker Riffelsektionen at sige ham en stor tak for hans hjælp de seneste par år.

 

Juniorpokalen

Emil Kjeldgaard Petersen, Jetsmark Sogns Jagtforening

Emil Petersen modtager juniorpokalen for sine fantastiske resultater i 2017. Med sine kun 19 år har Emil allerede leveret en række store præstationer, og over de sidste sæsoner har han lavet flere topresultater ved internationale konkurrencer – ikke kun som junior men også i seniorkategorien.

Emil Petersen har i 2017 vist, at han er blandt de allerbedste skeetjuniorer i verden. Hans største resultater tæller blandt andet sejren ved Cypern GP og en syvendeplads ved senior World Cuppen på Cypern, der havde deltagelse af hele verdenseliten – en præstation som tog Emil ind i top 30 på verdensranglisten. Det hele kulminerede hen over sommeren og efteråret, da han først ved EM vandt bronze i den individuelle konkurrence og sammen med Johan Birklykke og Alexander Karlsen tog sølv i holdkonkurrencen. Det bedste gemte han dog til sidst, da han i september blev juniorverdensmester i Moskva, efter en suveræn præstation i finalen.

Emil Petersen har været igennem en utrolig udvikling, og han har år for år øget sit tekniske og fysiske såvel som mentale niveau. Som skytte er han fokuseret og målrettet – både til træning og i konkurrence. Emil forstår at lytte til råd, og han udvikler hele tiden sit arbejde på skydebanen. Derudover er Emil en humørspreder og en fantastisk støtte for sine holdkammerater. Han bidrager altid positivt til stemningen på holdet og underholder gerne med sine mange historier om egne og holdkammeraternes mange bedrifter.

Der er slet ikke er tvivl om, at Emil er et kæmpe talent og en kommende stjerne. Han har en stor fremtid foran sig i skydesporten, og han er bestemt en kandidat til OL i Tokyo.

 

Ungdomspokalen

Emma Nørholm Koch, Nykøbing Falster Skytteforening

Emma Nørholm Koch modtager Ungdomspokalen for sin målrettede træning og de resultater, hun som ung skytte allerede har opnået. Samtidig besidder hun mange af de grundlæggende egenskaber, det kræver at blive en god skytte. Emma har på rekordtid vist sig som en af de bedste damejuniorskytter i Danmark og kvalificeret sig til flere finaler ved internationale stævner – til trods for at hun kun har skudt fritstående i lidt over et år.

Emma Nørholm Koch har formået at flytte grænserne for, hvad man kan opnå i løbet af en sæson, og hendes resultater taler for sig selv. På sin blot anden luftsæson som fritstående sætter hun eftertrykkeligt den danske rekord for U15 piger til vægs ved at skyde 417,1. Som sportsudøver er Emma kendetegnet ved at have viljen og evnen til at træne, hun har en stærk forståelse for at omsætte teori til praksis, hun kan forholde til konstruktivt til det, der foregår omkring hende, og hun har evnen til at holde tingene nede på jorden og bare nyde det, hun gør bedst – nemlig at træne og skyde.

Riffelsektionen forventer sig meget af Emma Nørholm Koch i fremtiden, ligesom de håber, at hun vil finde udfordringer ved at dyrke skydesporten og opnå flere gode resultater fremover. Samtidig er det sektionens håb, at pokalen kan motivere hende til at fortsætte med at arbejde hårdt og fokuseret.

 

Dansk Skytte Unions 300m talentstøttefond

Kristine Rødsgaard Christensen, Kolding Skytteforening
De 10.000 kr. til ammunition tildeles i år Kristine Rødsgaard Christensen, da hun er blevet opfordret til at skyde European Cup på 300 meter. Udover sin langdistanceskydning på 300 meter er Kristine en del af Juniorlandsholdet, hvor hun hovedsageligt skyder 50 meter.
 
Med tildeling af legater håber Riffelsektionen, at Kristine kan være en god repræsentant for dansk 300 meter skydning.
Pin It

related posts

Comments are closed.

« »