Hædersbevisninger overrakt ved årets repmøde

on August 15 | in AKTUELT, Nyheder | by | with Comments Off on Hædersbevisninger overrakt ved årets repmøde

Endelig kunne prismodtagerne for 2019 få overrakt deres hæder. Det skete i forbindelse med repræsentantskabsmødet 2020, der har været udsat siden marts.

I alt skulle der uddeles syv hædersbevisninger heriblandt de største priser: Erik Sætter-Lassens lederpokal og Erik Sætter-Lassens vandrekæde.

Årets leder blev Poul Erik Hansen fra Jyllands Skytte Forbund. Han modtog prisen for sit store arbejde for unionen gennem årene. Vandrekæden blev overrakt til Sissal Skaale, der i 2019 vandt EM-guld i IPSC.

Du kan læse alle indstillinger herunder.

 

Ungdomspokalen: Rikke Norup Bertelsen, Viborg Skytteforening

Modtageren af ungdomspokalen 2019 kommer fra Viborg Skytteforening, hvor hun har været siden 2015. Her har Rikke Norup Bertelsen pligtskyldigt deltaget i ugentlige træninger og deltaget i et hav af stævner, der har betydet, at hun i løbet af årene som børneskytte udviklede sig til børneskytte på rimeligt niveau, selvom det til tider også har været udfordrende at lide nederlag.

Siden overgangen til U15/juniorskytte er det gået rigtig stærkt, da hun kom med i foreningens udviklingsgruppe, nu udviklingscenter, med en udvidelse af træning til mindst to gange ugentligt, og som 15-årig deltager hun nu også som damejunior på 10 meter luft og om sommeren på 50 meter.

Hun har været på førstepladsen som U15 skytte på den nationale rangliste på 10 meter og nr. 2 på den tilsvarende liste på 50 meter. Hendes snit til Denmark Open Air er fra 2019, hvor hun første gang deltog og til i år steget med 50 point, hvilket også skyldes hendes træning og indstilling til skydning. Niveauet gør, at hun nu også tager de nederlag der kommer med et smil.

 

Juniorpokalen: Stephanie Grundsøe, Ballerup Skytteforening/Gundsølille Skytteforening

Juniorpokalen 2019 går til Stephanie Grundsøe, der gennem de seneste fem år har været på en fantastisk rejse, både personligt og sportsligt. Med en satsning der matcher et professionelt sportsliv, har hun tidligere opnået præstationer, der har ført til resultater som VM-sølv på hold og guld ved Ungdoms-OL. I 2019 kunne hun så tilføje flere medaljer til samlingen, da hun blev europamester på 10 meter luftriffel som damejunior. Ved samme EM vandt hun også to medaljer i holdkonkurrencerne.

Stephanie Grundsøe har afsluttet sit forløb på NTG Kongsvinger elitegymnasium og fortsat sin satsning i USA på Texas Christian University – Elitesports Universitet, der har en ren kvindelinje på skydning. Her har hun fået et næsten fuldt scholarship og har siden sin start i august 2019 været den bedste atlet på universitet, både sportsligt og fagligt.

Der er tale om en ambitiøs og modig skytte, der med beslutningen om at rejse væk hjemmefra i en alder af 15 år for at forfølge sine drømme og mål har været banebrydende og åbnet for nye tanker om satsning for danske sportsskytter. Med den imponerende indsats og de flotte resultater er det en stor fornøjelse at følge hende på den videre rejse.

 

Veteranpokalen: Jørn Olsen, KFK

Årets modtager af veteranpokalen, Jørn Olsen, får den for andet år i træk. Han får pokalen efter en fantastisk sæson, hvor han blev verdensmester i seniorrækken i compak sporting, et mesterskab der blev afholdt i Ungarn. Under dette mesterskab slog han flere af verdens bedste skytter og også tidligere verdensmestre. Alt i alt en meget stor bedrift. Med VM-guldet overgik han sin præstation fra 2018, hvor han vandt VM-sølv.

Jørn Olsen har ud over de flotte VM-medaljer vundet flere titler gennem tiden, blandt andet flere danske mesterskaber både individuelt og for hold.

 

Kvindepokalen: Stine Nielsen, Særslev Skytteforening/Vejle Skytteforening

Kvindepokalen går i 2019 til en skytte, som gennem mange år vist, at hun er en skytte i den absolutte verdenselite, og de seneste par år er hun bare blevet ved med at bygge på. Der er tale om en alsidig skytte, og hun er altid en kandidat til topplaceringer på både 10 og 50 meter.

Efter en svær sæson var Stine Nielsen tilbage i det fine selskab ved EM på 50 meter, hvor hun kvalificerede sig til EM-finalen på 3×40, og hvor hun med en 6. plads sikrede Danmarks tredje OL-nationsplads.

Der er tale om en stædig kvinde, og hun vil være den bedste i verden. Hun har en professionel tilgang til sin sport, og hun arbejder benhårdt for at nå sine mål. Hun er, og har altid været, en stor rollemodel for mange af de yngre skytter.

Med Kvindepokalen skal Stine Nielsen anerkendes for sine flotte resultater i 2019 og samtidig roses for at være en fantastisk ambassadør for dansk skydesport.

 

Poul Glesner’s Fortjenstpokal: Poul Lehmann Jakobsen, Esbjerg Flugtskydningsforening

Esbjerg Flugtskydningsforening kan i 2020 fejre deres 50-års jubilæum, da klubben er stiftet i 1970. Klubben tegnes i særlig grad af formanden, Poul Lehmann Jakobsen, der modtager Poul Glesner’s Fortjenstpokal 2019.

Poul Lehmann Jakobsen blev valgt ind i bestyrelsen på klubbens 10. generalforsamling i 1980. Selvom han da stadig var aktiv eliteskytte, blev han i 1990 valgt til formand – en post han har fortsat varetager. I sin karriere opnåede han bl.a. at blive europamester, en 6. plads ved VM, EM-bronze på hold og fem danske mesterskaber.

I sin tid som formand for Esbjerg Flugtskydningsforening har klubbens elitemiljø leveret et utal af danske og internationale top-resultater i både nationale og olympiske flugtdiscipliner, herunder olympiske deltagere, finalister og medaljetagere ved VM, EM og World Cup-stævner, samt en lang række landsholdsskytter i både trap og skeet. Utrætteligt har ham leveret den ene ”assist” efter den anden til klubbens skytter og har med udgangspunkt i egne erfaringer skabt et stærkt klubmiljø med en stærk elite og en stor bredde.

Poul Lehmann Jakobsens rolige ydre skjuler en stålsat og utrættelig vilje til, gennem gode samarbejdsrelationer med såvel myndigheder, sponsorer, klubmedlemmer, øvrige samarbejdspartnere og -netværk, at udvikle skydningen og dens vilkår i Esbjerg. Dette har været altafgørende for foreningens udvikling gennem årene, og derfor kan disse resultater i overvejende grad tilskrives formandens utrættelige arbejde.

Således er den lille sydvestjyske jagtbane vokset til dagens skydecenter med jagtbane, to nordisk trap-baner, to skeetbaner og fra sommeren 2020 to OL-trap-baner, og anlægget er nu blandt landets største flugtskydningsanlæg.

 

Erik Sætter-Lassens Lederpokal: Poul Erik Hansen, Jyllands Skytte Forbund

Årets modtager af Erik Sætter Lassens Lederpokal, Poul Erik Hansen, får den for sit store arbejde for Dansk Skytte Union.

Han har i en lang årrække været næstformand i Dansk Skytte Union, formand for Jyllands Skytte Forbund samt formand for det daværende formandsråd FORD. I alle årene har han som leder og menneske været aktivt udviklende af skydesporten i Danmark – både i forhold til bredde og elite.

Efter den lange periode som næstformand i Dansk Skytte Union, blev han valgt til vores formand. Han måtte derfor afgive formandsposten for Jyllands Skytte Forbund. Da perioden som formand for Dansk Skytte Union endte, var der en kort periode uden en direkte ledelsespost. Dette har dog ikke forhindret ham i at deltage aktivt i møder og debatter om Dansk Skytte Unions anliggende – uanset om det så har været breddearbejde med turneringer eller om unionens fremtid.

For et par år siden blev Poul Erik Hansen så genvalgt som formand for sit lokale forbund – Jyllands Skytte Forbund, hvor han som leder stadig ønsker at være med til udvikling af både det lokale forbund samt Dansk Skytte Union.

 

Erik Sætter-Lassens vandrekæde: Sissal Skaale

Sissal Skaale modtager Erik Sætter-Lassens vandrekæde for et enestående resultat i 2019.

Hun har skudt pistol på IPSC konkurrenceniveau siden 2011, efter en start på pistol bane- og terrænskydning i 2008.

Efter at have slået den regerende IPSC Lady verdensmester ved to internationale IPSC-konkurrencer var forventningerne til EM i Serbien i 2019 ret høje for Sissal Skaale. Men hun beholdt fødderne på jorden, trænede målrettet og forberedte sig også mentalt på opgaven. Og resultatet udeblev ikke, Danmarks 2. guldmedalje ved et IPSC Europamesterskab var en realitet, hun kunne rejse hjem som europamester.

Sissal Skaale er derudover en særdeles rar og behagelig skytte at være i nærheden af, altid imødekommende og hjælpsom, og hun lider ikke af de primadonnanykker, der lejlighedsvis ses tendenser til i toppen af eliteidræt.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »