Hansen en enkelt due fra finale-shoot off

on September 14 | in AKTUELT, FLUGTNYHEDER, Nyheder, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Hansen en enkelt due fra finale-shoot off

På dag VM’s sidste dag skulle herrernes skeetkonkurrence afgøres, og her var europamester Jesper Hansen blot en enkelt due fra en shoot of om en finaleplads.

Efter at have smidt tre duer på dag et skulle Jesper Hansen igennem fredagen uden at bomme, hvis han skulle holde fast i håbet om en dansk finale i skeet.

I dagens første runde fortsatte han stimen fra torsdag med 24 træffere, mens han i sidste runde sikrede sig vigtige 25 duer. Dermed endte han med en samlet score på 121.

Det var dog lige nøjagtig ikke nok til at give den shoot off, der kunne have betydet dansk finale. I den samlede stilling blev han nr. 12.

Jesper Hansen skød flot gennem alle serier, men enkelte fejl endte med at koste dyrt:

– Det må være det, man i fodbold kalder stolpe ud. 121 og jeg smider fire enkeltduer fordelt rundt på standene, så en eller to duer mere kunne man sagtens have fundet. 121 er jo okay, men det er lige bunden af, hvad jeg synes, niveauet skulle have været i forhold til optakten, vurderer Jesper Hansen.

For trods en svær optakt, ankom han godt skydende til VM i Changwon:

–  Efter jeg blev europamester har energiniveauet været meget lavt. Så det har været en hård optakt til VM, men jeg hev mig selv på skydebanen, og jeg kom hjemmefra i rigtig god form. Jeg har også skudt rigtig godt til træning herned, så alt spillede.

Nu kan han se tilbage på en sæson, hvor det er gået både op og ned, og hvor et nyt gevær bl.a. har givet udfordringer:

– Det har været noget af en rodet sæson. Jeg lægger voldsomt godt ud i Malaga og Qatar, men så stagnerer det lidt, og vi fik ikke rigtig nogen resultaterne med hjem med den nye skyder. Så efter World Cup i Tucson måtte jeg simpelthen skifte tilbage til dem gamle – og efter tre uger blev jeg europamester. Så jeg slutter sæsonen af med at være rigtig godt skydende, fortæller Jesper Hansen.

Hos de to øvrige danskere blev der også fightet til det sidste. Mikkel Petersen fortsatte sin stabile skydning fra dag et, og med to runder af 24 kæmpede han sig lige netop ind i top 40 med 119 point efter runder på 24, 24, 23, 24 og 24:

– Konkurrencen har alt i alt været meget god. Jeg lavede lidt mange fejl til træning, men på mirakuløs vis gik det op i sidste ende. Jeg skød en masse 24’ere, og det skal man aldrig brokke sig over. Banen var perfekt, og så regnede det lidt, men det var sådan set også perfekt nok. Så en konkurrence hvor jeg sagtens kunne have skudt mere, nogle af runderne skulle have været 25, men jeg skød udmærket og er tilfreds, lyder det fra Mikkel Petersen.

Holdet sidste mand Johan Birklykke fik en svær start på dag 2, da han blev syg hen over natten, og der var derfor ikke meget at give af i de to resterende runder. Med serier på 23, 23, 22, 19 og 22 blev det samlet til 109 point og en placering som nr. 103.

I holdkonkurrencen blev danskerne nr. 18.

Se alle resultater fra skeet her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »