Herrerne slutter af på 50 meter

on September 7 | in AKTUELT, Nyheder, RIFFELNYHEDER, TALENT & ELITE | by | with Comments Off on Herrerne slutter af på 50 meter

Fredag satte de danske herrer de sidste skud på 50 meter ved dette VM, da Steffen Olsen og Mikkel Damholt blev henholdsvis nr. 21 og nr. 59.

Steffen Olsen kom i dagens konkurrence rigtig godt fra start, og efter de liggende lå han i top otte:

– De knælende og liggende gik egentlig fint – især knælende, der var en væsentlig forbedring i forhold til i går. I liggende får jeg lavet et par høje 9’ere, det må være noget spænding i skulderen men ellers fint, fortæller han.

I de stående var der lidt flere problemer hos den rutinerede dansker, der ikke kunne få det til at køre som i de to forrige stillinger:

– I stående kom jeg fint i gang, min i anden og tredje serie havde jeg noget bevægelse sidevejs, mest i anden. I tredje var det jeg så i sigtemidlet egentlig godt nok, jeg fik bare ikke valuta for indsatsen. Jeg kom fint tilbage i sidste serie, men der var det for sent.

– Jeg har døjet lidt med de stående den sidste måned, det kunne man også se til DM, der var det helt horribelt, så egentlig skal jeg nok være godt nok tilfreds med, at jeg fik så meget styr på den i de stående her de sidste par dage, vurderer han.

Med en samlet score på 1173 sluttede han lige nøjagtigt uden for top 20 – en godkendt præstation ifølge hovedpersonen selv:

– 1173 er et okay resultat, det er bare ikke godt nok i det her selskab – der er så mange dygtige skytter. Når det så er sagt, så er lige uden for top 20 i verden vel også okay på – en dag hvor det ikke er det hele, der fungerer.

Derfor er han også optimistisk for fremtiden:

– Der er så godt styr på knælende og liggende, at det egentlig er én stilling, jeg skal arbejde videre med for at gå op i niveau. Det synes jeg giver et godt udgangspunkt for næste sæson. Havde det nu været alle tre, hvor jeg skulle hente fem point i hver, så havde situationen været en anden.

– Men det har generelt været en fin sæson. Jeg har sat en verdensrekord på militær, fået en sølvmedalje til en World Cup og er blevet verdensmester. Så jeg kan ikke bede om ret meget mere, slutter Steffen Olsen.

Steffen Olsen er dog ikke færdig ved VM endnu. Han deltager de kommende dage også på 300 meter.

For dagens anden dansker på banen er VM dog slut. 3×40 var Mikkel Damholts sidste konkurrence ved mesterskabet. Han havde dog ikke den bedste optakt til dagens konkurrence:

– Jeg lægger ud med at tabe min krog til min knælende, hvorefter den så går i stykker. Så jeg må bruge en ti minutter af prøveskuddene på at finde ud af, hvad jeg så skal gøre. Jeg får så endelig sat min stående krog om til knælende. Men det bliver aldrig helt optimalt, beretter Mikkel Damholt.

– Det skaber også lidt en panik i en vis grad, som jeg egentlig synes, jeg håndterer nogenlunde, og så ikke helt alligevel. For det påvirker mig gennem hele skydningen. I alle stillinger er 20 af skuddene rigtig gode, men det er så de sidste 20, der ikke er ordentlig på plads.

Med en score på 1153 bliver Mikkel Damholt nr. 59:

– Det var uden tvivl sindssyg god erfaring, fordi der netop er så mange forskellige faktorer i det, som der ikke normalt vil ske, bl.a. at krogen går i stykker. Men bare det at få lov til at skyde en helmatch mere efter i går, er jeg egentlig rigtig glad for. Fordi alle konkurrencer man kan få hernede giver sindssygt meget erfaring, siger Mikkel Damholt.

For den unge skytter har det været et VM med både op- og nedture, men der har været masser af læring i det:

– Resultatmæssigt burde jeg være skuffet, og det er jeg principielt også, men jeg er taget herned for at gøre det så godt som jeg kunne, og det er jeg skuffet over, at jeg ikke har gjort. Og så alligevel føler jeg, at jeg har kæmpet alt det jeg kunne, nogle gange for meget.

– Så jeg vil sige, at den følelse jeg rejser hjem med er egentlig en følelse af motivation, og samtidig med en viden om at jeg godt kan. For der er faktisk momenter i alle skydninger, jeg har haft, der har fungeret rigtig godt. Det har været de andre momenter, der har ødelagt det.

Undervejs har han oplevet en fantastisk støtte fra holdkammerater og trænere i sit første VM som senior:

– Min overall oplevelse, jeg har kun haft et godt resultat, det var i går. Resten har været virkelig krævende og virkelig hårdt – specielt mentalt. Det der med at blive ved med at prøve og blive ved med at holde humøret oppe kan være rigtig svært. Men jeg har nogle fantastiske holdkammerater, der har været gode til at spørge ind til mig og støtte mig. Det er guld værd.

– Også trænerne, den måde de har spurgt ind til de forskellige ting på, har helt klart også hjulpet rigtig meget. Jeg kender jo Bent rigtig godt, fordi han er min klubtræner, så han ved ligesom, hvordan han skal trænge ind til den rationelle side af mig, også selvom det udadtil ikke ser ud som om, at det er mit mest rationelle øjeblik. Anne Grethe og jeg har fået udarbejdet en rigtig god kommunikationsform, som helt klart er værd at tage med videre, slutter Mikkel Damholt.

Polske Bartnik tog guldet i finalen. Se alle resultater her.

Pin It

related posts

Comments are closed.

« »